Ta pripomoček, ki z izboljšanjem počutja dviguje varnost, lahko ob nepravilni uporabi in slabem servisiranju povzroči tudi kakšno bolezen. Pogovarjali smo se z dr. Ano Hojs z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Nabrali smo prve vtise o povsem novi škodi superb - o tisti škodi, ki pomeni novo dobo za to češko znamko. O tisti škodi, ki noče biti le češki passat, ampak želi svoje kupce vabiti tudi s svojo obliko, ne samo z ugodno ponudbo.

In preizkusili smo še en avtomobil, ki prinaša povsem novo poglavje - ta ne samo za svojo znamko, ampak kar za ves svet avtomobilizma. Preizkusili smo namreč priključnega hibrida: vročega volkswagna golfa GTE. Avtomobil, s katerim lahko marsikateri Slovenec opravi svoje dnevne vožnje na električni pogon, za GTI športne užitke in seveda za varnost pred obstankom pa je tu klasični 1,4-litrski bencinski turbo motor.

Preizkusili smo tudi z modro tabletko ojačanega fiata 500. Imenuje se 500X, tisti X na koncu oznake pa pomeni veliko bolj prostornega cinquecenta, ki je ohranil obračanje glav med vožnjo po mestu, a dodal tudi možnost vožnje po makadamu in primernost za starejše voznike.

Tretji preizkušeni crossover je lexus NX. Modni hibrid kupejevsko terenskega videza, ki mu najbolj ustreza počasna električna vožnja skozi mestne četrti, obenem pa potnike v kabini razvaja s pašo za oči.

V Avtopediji smo tokrat poskrbeli za vaše telo po dolgih vožnjah - priporočamo namreč raztegovanje po dolgotrajnem sedenju v avtomobilu. Pokazali smo vam nekaj preprostih vaj, s katerimi bosta začetek in konec vašega dopusta prijaznejša za vaše telo.

Oddajo pripravljata Andrej Brglez in Miha Merljak, ki sta dolgoletna poznavalca avtomobilizma ter avtorja številnih medijskih in prometno-preventivnih dogodkov. Oddajo vodi David Urankar.

Svetli avtomobili se na vročini manj seegrejejo kot temni. Foto: MMC RTV SLO
Test fiata 500X - tistega fiata 500, ki je družinsko prostoren in primeren tudi za makadam, ki pa je vseeno ohranil videz, da se za njim nenehno obračajo glave. Foto: MMC RTV SLO
Preizkusili smo avtomobil, ki predstavlja novo dobo avtomobilizma. Golf GTE namreč nudi, da dnevne vožnje opravimo na elektriko, a hkrati ohranja GTI-zmogljivosti in nadvse dobrodošlo bencinsko rezervo. Foto: MMC RTV SLO
Prva vožnja z novo škodo superb, ki pomeni novo dobo za to češko znamko. Po novem bodo ciljali na čustva svojih kupcev, ne zgolj na razum. Foto: MMC RTV SLO
Test hibridnega terenskega kupeja lexusa NX, v katerem je večina povezana z modo. Foto: MMC RTV SLO
V Avtopediji bomo predstavili nekaj razteznih vaj, s katerim pomagamo našemu telesu po dolgtorajnem sedenju na primer med vožnjo na dopust. Foto: MMC RTV SLO