Limuzinski razred A se na Kitajskem pričakovano predstavlja z večjo medosno razdaljo. Foto: Mercedes-Benz
Limuzinski razred A se na Kitajskem pričakovano predstavlja z večjo medosno razdaljo. Foto: Mercedes-Benz

Mercedes je pokazal limuzinski razred A L na Kitajskem, ki predstavlja največji posamezni trg za to znamko. Gre za novi razred A z limuzinskim zadkom in daljšo medosno razdaljo, ki so ga razvili na Kitajskem posebej za kitajski trg. Njegova medosna razdalja meri 2.789 milimetrov oziroma 60 milimetrov več kot pri kombilimuzini, kar prinaša več prostora za potnike v drugi vrsti. Skupna dolžina avtomobila znaša 4.609 milimetrov, njegov prtljažnik pa meri 420 litrov.

Pri nas brez "L"
Nova limuzina bo na Kitajskem na prodaj v drugi polovici letošnjega leta. V Združenih državah Amerike bo na voljo to jesen, v Evropi pa prihodnje leto. Na Kitajskem in čez lužo bodo dočakali le limuzinsko različico, ki se bo, s krajšo medosno razdaljo in brez oznake L, v Evropi pridružila kombilimuzini. Slednja bo k nam prispela prihodnji mesec.

Mercedes je lani na Kitajskem prodal rekordnih 590 tisoč vozil, od katerih je bilo približno 73 odstotkov proizvedenih v tovarni Beijing Benz Automotive, ki jo je Daimler s tamkajšnjim partnerjem BAIC postavil v Pekingu in je največja Daimlerjeva tovarna za osebna vozila na svetu. Februarja sta Daimler in BAIC objavila, da bosta investirala 1,5 milijarde evrov za širitev proizvodnje Mercedesovih modelov na Kitajskem.