Perry velja za velikega oboževalca hokejskega moštva L. A. Kings. V čast lastnikom Stanleyjevega pokala je v svoji vili priredil celo veliko zabavo za moštvo. Foto: EPA/Sandi Fišer
Perry velja za velikega oboževalca hokejskega moštva L. A. Kings. V čast lastnikom Stanleyjevega pokala je v svoji vili priredil celo veliko zabavo za moštvo. Foto: EPA/Sandi Fišer

Perry, ki je znan predvsem po vlogi Chandlerja iz priljubljene humoristične nadaljevanke Prijatelji, je v šaljivem pogovoru z voditeljem Jimmyjem Kimmlom spregovoril o svoji ljubezni do hokeja oziroma o prijateljstvu s hokejistom Los Angeles Kingsov Anžetom Kopitarjem.

Na začetku pogovora Kimmel omeni, da igralca pogosto vidi na tekmah L.A. Kingsov. Matthew mu odgovori, da ima sezonsko vstopnico in tudi posebno dovolilnico, da lahko svoj avtomobil pusti na parkirišču, ki je sicer namenjen hokejistom. Ko pa Jimmy vpraša, ali pozna katerega izmed igralcev, pogovor nanese na Kopitarja.

Perry se pošali, da se zelo trudi, da bi z Anžetom postala prijatelja: "Šel sem na njegovo poroko. Letel sem vse do Slovenije, samo da bi postal njegov prijatelj." Kimmel ga nato vpraša, ali ga je Anže povabil le iz vljudnosti, v resnici pa je mislil, da Matthew nikoli ne bo prišel v Slovenijo. "Takoj po tem, ko so osvojili Stanleyjev pokal, me je vprašal, ali ga želim dvigniti. Seveda sem rekel 'da'. Takoj za tem pa me je vprašal, ali bi prišel v Slovenijo na njegovo poroko. Menil sem, da je edino prav, da rečem 'da'," je razložil Perry.

"Poroka je bila zanimiva. Tam imajo veliko običajev, trajala je približno 14 ur. Tako sem bil 14 ur obkrožen s pijanimi Slovenci, med katerimi jih je le nekaj govorilo angleško. Anže Kopitar govori odlično angleško, ampak je bil zaposlen s poroko, tako da se nisem mogel z nikomer pogovarjati. V postelji sem bil že ob devetih," je smeje svojo izkušnjo opisal 45-letni igralec.

Na koncu pogovora se pošali še, da želi, da mu Kopitar med igro pomaha: "Dobesedno vprašal sem ga, ali bi me prosim pogledal in mi pomahal. Ni treba med igro, lahko takrat, ko samo drsa naokoli. Rekel je, da ne bo."