Heath in Michelle sta se razšla malo pred njegovo smrtjo. Po razhodu se je on preselil v stanovanje na Manhattan, kjer so ga januarja 2008 našli mrtvega. Foto: Reuters
Heath in Michelle sta se razšla malo pred njegovo smrtjo. Po razhodu se je on preselil v stanovanje na Manhattan, kjer so ga januarja 2008 našli mrtvega. Foto: Reuters

34-letna zvezdnica Gore Brokeback, Mojega tedna z Maryiln in (davno predtem) Simpatij, je hišo v četrti Boerum Hill kupila s pokojnim Ledgerjem leta 2005, kmalu za tem, ko sta se zaljubila na snemanju filma Gora Brokeback. Istega leta se jima je rodila hčerka Matilda.

Štirinadstropno vilo s šestimi spalnicami, visokimi stropi, ogrevanimi tlemi, kaminom in strešno teraso je igralski par kupil za 3,6 milijona dolarjev in spodbudil trend selitve zvezdnikov v Brooklyn.

Ta se je v slabem desetletju iz mirne in multikulturne soseske razvil v trendovsko hipstersko četrt, kamor zahaja vsa "kul" mladina, kjer lahko srečate Leno Dunham in preostalo zasedbo HBO-jevih Punc in kjer si domovanje lahko privošči čedalje manj običajnih smrtnikov.

"Življenjska priložnost"
Hiša Williamsove je zdaj na prodaj po ceni 7,5 milijona dolarjev. "To sta resnično dom, ki ga ne smete izpustiti, in življenjska priložnost," opeva prostorno vilo nepremičninska agencija Brown Harris Stevens, zadolžena za prodajo. V isti soseski sicer med drugim živita tudi igralki Keri Russell in Emily Mortimer.

Dvakratna nominiranka za oskarja je po tragični Ledgerjevi smrti (umrl je leta 2008 zaradi mešanice zdravil na recept, star komaj 28 let) v hiši živela skupaj s hčerko, nato pa se za krajši čas leta 2012 preselila z igralcem Jasonom Seagalom v drugo domovanje v Brooklynu. Igralka danes večino časa preživi v hiši nedaleč od Los Angelesa.