Brownova je poudarila, da nikjer ne bi smelo biti prostora za sovražni govor in nasilje. Foto: Reuters
Brownova je poudarila, da nikjer ne bi smelo biti prostora za sovražni govor in nasilje. Foto: Reuters

Igralka je že drugo leto zapored prejela nagrado za najboljšo igro v televizijski seriji in čeprav se zaradi poškodbe same podelitve ni udeležila, je bila vseeno v stiku z gledalci - oglasila se je namreč v videoposnetku.

"Rada bi se zahvalila čisto vsem, ki me podpirajo," je dejala Brownova. "Zavedam se, da podelitev danes gleda tako ogromno mladih kot tudi odraslih ljudi, zato bi se vsi skupaj lahko naučili tega, kar sem se naučila tudi sama - če ne boste povedali ničesar lepega, je boljše, da sploh ne rečete ničesar."

Dodala je, da nikjer na svetu ne bi smelo biti prostora za ustrahovanje. "Ustrahovanja in sovražnega govora ne bom nikoli dopuščala, in tako bi morali storiti čisto vsi. Če pa mogoče potrebujete opomnik, da ste čudoviti, in se želite umakniti od sovražnega govora, lahko z mano v stik stopite na Instagramu."

Žrtev neslane šale na družbenih omrežjih
Brownova, sicer velika podpornica pravic skupnosti LGBT, je sicer pred kratkim zapustila Twitter, saj se je pojavil cel niz nenavadnih memov, ki so vsebovali homofobne in rasistične komentarje.

Meme z njeno podobo so sprva delili člani skupnosti LGBT, kmalu pa so si ga prisvojili tudi drugi uporabniki družbenih omrežij in ga začeli objavljati s ključnikom #TakeDownMillieBobbyBrown (oziroma zrušimo Millie Bobby Brown). Na enem izmed 'memov' so ob fotografiji igralke zapisali: "Pravkar sem sedla v avto. To je teden parade ponosa, in upam, da bom podrla kakšnega p****."

Na primarnem profilu na Twitterju tako še vedno ni dejavna, pojavil pa se je njen novi profil, in sicer pod imenom "Millie bo ustavila sovraštvo" (@Milliestopshate), v njegov opis pa je zapisala, da bi ga rada izkoristila za širjenje ljubezni in pozitive. "Ustavimo ustrahovanje."

Brownova je bila sicer skupno nominirana za sedem MTV-jevih filmskih nagrad, serija Stranger Things pa je med drugim zmagala tudi v kategoriji najboljše televizijske serije.