Axani je pripravljen na popotovanje. Foto: Facebook
Axani je pripravljen na popotovanje. Foto: Facebook
Letališče
Iz Kanade ju bo pot vodila v ZDA, po Evropi ter na Tajsko in v Indijo. Foto: EPA
Elizabeth Gallagher - Axanijeva sopotnica, ki si je vedno želela potovati. Foto: Facebook

Jordan Axani je za pot okoli sveta s takratno zaročenko Elizabeth Gallagher že kupil letalske vozovnice, kar naj bi bilo božično darilo.

A dekle ga je kmalu zatem zapustilo. Rezervacij ni mogel preklicati s povračilom denarja, prav tako ni mogel spremeniti imena sopotnika, zato je bila zanj edina rešitev najti njeno soimenjakinjo, "zdravega duha, inteligentno in zanimivo".

Zato je preko družabne mreže Reddit pozval ženske, ki imajo enako ime kot njegova nekdanja zaročenka, naj se mu oglasijo, saj ponuja potovanje okoli sveta.

Išče se Elizabeth Gallagher
"Če vam je ime Elizabeth Gallagher, vas čaka tritedensko potovanje okoli sveta," je objavil Axani, ki je sicer obenem poudaril, da ne išče romantične zveze, ampak samo ne želi, da bi letalske vozovnice propadle. "V življenjua imam rad spontanost, zato sem, če želiš potovati z mano (in me ne boš umorila s sekiro), verjetno za," je zapisal v ponudbi.

Srečnica je oddana 23-letnica
V iskanju Elizabeth Gallagher je dobil odgovore 18 Kanadčank. Po proučitvi odgovorov dolgega vprašalnika se je odločil za 23-letno študentko socialnega dela iz Nove Škotske, ki je sicer v zvezi, njen spremljevalec pa naj ne bi bil ravno najbolj navdušen nad razpletom dogodkov.

Na pot bosta Kanadčana iz New Yorka krenila jutri, letita pa v Milano. Na tritedenskem potovanju se bosta med drugim ustavila v Franciji, na Češkem, Indiji in na Tajskem.

Doslej sta se pogovarjala le enkrat preko interneta, a nova Elizabeth Gallagher je po pogovoru s sopotnikom optimistična in ocenjuje, da bi se lahko skupaj dobro zabavala. Axani je dejal, da ga je dekle, ki dela kot prostovoljka v zavetišču za brezdomce, prepričalo s svojo socialno ozaveščenostjo.

"Sprva se je vse skupaj res zdelo rahlo čudaško, ampak zdaj, ko sem govorila z njim, se zdi manj čudaško in bolj izjemno," je povedala Gallagherjeva. "To je popolnoma prijateljsko potovanje. Imam precej resnega fanta, s katerim sva skupaj že nekaj časa. Načrtujeva kupiti hišo, imava psa, tako, da ne iščem ničesar romantičnega. Moj fant razume, da sem si vedno želela potovati, in čeprav ni srečen, da me ne bo skoraj mesec dni, in še to za božič, pa z neznanim fantom, vse skupaj prenaša z nasmeškom."

Kot je povedal Axani, bo celotno popotovanje dokumentirano prek spleta, saj je Kanadčan izkoristil pozornost, ki jo je njegovo iskanje pritegnilo, za lansiranje dobrodelne organizacije A Ticket Forward, katere cilj je financiranje potovanj ljudem, ki si tega ne morejo privoščiti.