Fatboy Slim med nastopom na pustnem karnevalu v Salvadorju v Braziliji. Foto: Reuters
Fatboy Slim med nastopom na pustnem karnevalu v Salvadorju v Braziliji. Foto: Reuters

Avtor svetovnih glasbenih uspešnic, kot so Praise You, Right Here, Right Now, Eat, Sleep, Rave, Repeat, The Rockafeller Skank in drugih bo nastopil na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na voljo je že omejeno število vstopnic po 12 evrov.

17-krat zapored na Glastonburyju
Pravo ime Fatboy Slima je Norman Cook. Pravi, da si je to ime nadel zato, ker je norčavo in v resnici nima pomena. Svetovno znan umetnik je v dolgi karieri nanizal zavidljive dosežke – prejel je šest nominacij za grammyja, je dobitnik priznanja Ivor Novelo, treh britov in devetih nagrad MTV, trikrat je zasedel 1. mesto na svetovni glasbeni lestvici, v Braziliji na odprtem prizorišču nastopal pred več kot petmilijonsko množico, organiziral žur na Kitajskem zidu in ostal edini izvajalec, ki je na Glastonburyju igral 17-krat zapored.

Ustvaril je številne kultne videospote, ki so si upravičeno prislužili svoje mesto v najboljših glasbenih izdelkih tega stoletja. Spot za skladbo Weapon of Choice je revija Rolling Stone skupaj s Thrillerjem Michaela Jacksona in Nirvaninim Smells Like Teen Spirit uvrstila med šest najboljših videospotov vseh časov.

Zvezdnik, ki je znan tudi po odličnem smislu za humor in velja za največjega žurerja med didžeji, še vedno najbolj uživa v živih nastopih. "Doživel sem zlato dobo klubske kulture in elektronske plesne glasbe, in čeprav ima danes vsak dostop do vse glasbe na spletu in lahko to mešajo računalniki, je didžej še vedno tisti, ki izbira plošče in ve, kdaj mora zavrteti kakšno ploščo. In zato smo še vedno nepogrešljiv del vsake dobre zabave. Dokler se bodo ljudje predajali glasbi, hedonizmu in skupinski evforiji, ki jo lahko doživijo le v klubu, na plesišču, festivalu in občasno tudi na kakšni plaži, nas boste potrebovali, da za vas izberemo glasbo," je v preteklosti dejal Fatboy Slim.