Ni znano, ali bo Charlize na Dunaju spremljal tudi njen dragi, igralec in režiser Sean Penn. Foto: EPA
Ni znano, ali bo Charlize na Dunaju spremljal tudi njen dragi, igralec in režiser Sean Penn. Foto: EPA
Dveurna slovesnost ob odprtju na trgu Rathausplatz, ki je za obiskovalce brezplačna, vsako leto privabi več kot 40.000 gledalcev. Foto: Life Ball/Harald Klemm

Kot vsako leto na ekstravagantni prireditvi, ki bo potekala 23. zapored, tudi tokrat ne bo manjkalo znanih obrazov. 16. maja se bodo na Dunaju poleg nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona in britanskega pevca Eltona Johna, ki se dogodka udeležujeta redno, mudili tudi OZN-ova glasnica miru in južnoafriška igralka Charlize Theron, ikona modne industrije Jean Paul Gaultier ter njegova muza in avstrijska zmagovalka Evrovizije 2014 Conchita Wurst.

Ena največjih dobrodelnih prireditev na svetu za boj proti aidsu bo letos povsem v znamenju zlata, saj so navdih za koncept prireditve črpali iz secesije. V tem slogu bo tudi oder s premerom 29 metrov na slovesnosti ob odprtju pred dunajsko mestno hišo. Največji izziv za organizatorje bo povečana replika zlate kupole z dunajske secesijske stavbe s premerom 14 metrov in z višino osem metrov. Po Life Ballu bo kupola od 17. do 23. maja kot kulisa številnih glasbenih nastopov krasila še Evrovizijsko vas.

Osrednja tema dogodka z modno revijo na trgu Rathausplatz se naslanja na motive spomladanskega praznika iz antičnega Rima Ver sacrum (Daritev pomladi) in istoimenske dunajske revije, ki je izhajala v secesiji. "Dunajski secesionisti, ki so se zavzemali za premagovanje zastarelih umetniških in družbenih predstav, so vzeli starorimski motiv 'ver sacrum' za svojega. Kot metafora za Life Ball, ki se prav tako zavzema za napredno, tolerantno in raznoliko družbo, mislimo, da ima 'ver sacrum' prav tako svoje mesto," je povedal organizator dogodka Gery Keszler.

Dveurna slovesnost na trgu Rathausplatz, ki je za obiskovalce brezplačna, vsako leto privabi več kot 40.000 gledalcev. Obiskovalci, ki jim je že prvi dan uspelo kupiti zelo zaželene vstopnice, se bodo po spektaklu ob odprtju zabavali še v notranjosti mestne hiše. Cena vstopnice za obiskovalce v kostumu znaša 90 evrov, za druge pa 160 evrov. Vstopnice VIP za 750 evrov na osebo pa vključujejo običajno vstopnico, sedež na tribuni VIP med odprtjem prireditve in vstop v ložo slavnostne dvorane v mestni hiši.