Elektrifikacija bo v prihodnjih petih letih zajela celotno Oplovo modelno paleto. Foto: Opel
Elektrifikacija bo v prihodnjih petih letih zajela celotno Oplovo modelno paleto. Foto: Opel

Srednjeročni strateški načrt proizvajalca iz Rüsselsheima, ki sodi pod okrilje francoske skupine PSA, predvideva popolno elektrifikacijo modelne palete do leta 2024, kar pomeni, da bo vsak model na voljo tudi v elektrificirani različici.

V prihodnjih dveh letih bodo predstavili štiri elektrificirane modele, kar pomeni, da bodo opremljeni s popolnoma električnim ali hibridnim pogonskim sklopom.

Med prvimi bosta prišla na trg električna izvedba corse in priključno hibridni grandland X, ki ju bo mogoče naročiti od sredine prihodnjega leta. Električna corsa bo zasnovana na novi generaciji tega modela, ki ga pričakujemo na prihodnjem ženevskem avtomobilskem salonu (marca 2019), proizvajali pa ga bodo v Zaragozi v Španiji, kjer nastaja tudi citroën C3. Na drugi strani bo imel grandland X podobne tehnične lastnosti kot citroën C5 aircross in peugeot 3008 hybrid, saj bo nastal na isti tehnični osnovi.

Leta 2020 bo prišel čas za električno mokko X in električni vivaro. Mali športni terenec bo prišel vzporedno z drugo generacijo tega modela, o katerem še ne poznamo podrobnosti, toda si bo skoraj gotovo delil tehniko z modeli skupine PSA. Istega leta bo prišla tudi različica z ničelnimi emisijami dostavnika vivaro.

Prihodnje leto bo Opel slavil 120. obletnico obstoja, kar bo zaznamoval s posebnimi različicami 120 let, ki jih bodo odlikovali estetski dodatki, bogata oprema in ugodna cena.