James Gunn je režiral prvi in drugi del Varuhov galaksije. Foto: Reuters
James Gunn je režiral prvi in drugi del Varuhov galaksije. Foto: Reuters

Neprimerne šale, ki jih je James Gunn na družbenem omrežju Twitter objavil pred več leti, je pred kratkim izbrskal spletni portal Daily Caller. V objavah je filmski ustvarjalec posmehljivo pisal o pedofiliji in posilstvih. V eni izmed objav je zapisal: "Všeč mi je, ko se me mladi dečki dotikajo na zanimivih mestih."

Alen Horn, predsednik studia Walt Disney, je v petek naznanil razrešitev Gunna. "Žaljiv odnos in žaljivi zapisi, ki smo jih odkrili na Jamesovem profilu na Twitterju, so neopravičljivi," je zapisal v izjavi za javnost in pojasnil, da takšen odnos do grozljivih zločinov ni v skladu z vrednotami njihove družbe.

Gunn o spornih zapisih pred ameriškimi mediji (še) ni spregovoril, na svojem profilu družbenega omrežja Twitter pa je zapisal: "Včasih sem bil velik provokator – ustvarjal sem drzne filme in se šalil na račun zelo občutljivih tematik. Danes sem zelo drugačen človek, kot sem bil pred leti."

Sledilo je opravičilo. "Opravičujem se, če sem s svojim humorjem koga prizadel. Resnično mi je žal," je zapisal. Neprimerne objave je režiser umaknil s svojega spletnega profila.

Za zdaj še ni znano, kdo bo Gunna nadomestil na režiserskem mestu priljubljene franšize, katere tretji del naj bi po vseh napovedih začeli snemati prihodnje leto. Gunn je v preteklosti sodeloval tudi pri ustvarjanju zelo uspešne filmske franšize Maščevalci.