Kia vengo izdeluje na Slovaškem, v tovarni v Žilini. Foto: Kia
Kia vengo izdeluje na Slovaškem, v tovarni v Žilini. Foto: Kia

Pri Kii so prenovili svoj mali enoprostorec vengo in ji za modelsko leto 2015 nadeli osvežen videz in za več udobja obogatili paket opreme.
Prenovljena kia venga bo premierno predstavljena na avtosalonu v Parizu. Prenova vključuje spremembe zunanjega in notranjega dizajna. Spredaj je značilna zračna reža v obliki tigrovega nosu večja, logotip je pritrjen na pokrov motorja in ne več v masko, drugačen je tudi spodnji del maske z novimi dnevnimi LED lučmi in lučmi za meglo.
Na zadku vodoravno postavljena kromirana letvica povezuje žarometa, ki so ju prav tako nadgradili z LED tehnologijo. Nov je še dizajn 16- in 17-palčnih platišč.
V potniški kabini so nove, kontrastne metalne barve, novo je oblazinjenje, največja novost je nov sedem palčni digitalni zaslon na katerem se prikazujejo tudi podatki z nove generacije Kiinega navigacijskega sistema. Med novimi opcijami je še ogrevan volanski obroč, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji in zmogljivejši operacijski sistem, zaradi katerega je prikazovanje podatkov navigacije hitrejše.
Kia bo kupcem na izbiro ponudila bencinske in dizelske različice 1,4- litrskih in 1,6-litrskih pogonskih agregatov z razponom od 57 kilovatov moči do 94 kilovatov moči. Menjalnik sta pet- in šeststopenjski ročni ter štiri-stopenjski samodejni.