Po rojstvu princeske Charlotte oboževalci vsakodnevno oblegajo Kensigtonsko palačo. Foto: Reuters
Po rojstvu princeske Charlotte oboževalci vsakodnevno oblegajo Kensigtonsko palačo. Foto: Reuters
Charlotte Elizabeth Diana
Princeska se je rodila 2. maja, njeno rojstvo pa bodo izkoristili tudi trgovci, ki naj bi zaslužili od 80 do 90 milijonov evrov. Foto: Reuters

Kot poroča britanski BBC, princ, ki je pilot reševalnega helikopterja, danes začenja dvotedenski očetovski dopust.

Vojvoda in vojvodinja Cambriška sta se skupaj s svojima malčkoma, skoraj dveletnim Georgeem in štiri dni staro Charlotte, odpravila na podeželje, kjer bodo preživeli prvih nekaj tednov.

Po pričakovanjih bo družina v prihodnjih letih bivala predvsem v gregorijanski graščini Anmer Hall, ki leži na posestvu britanske kraljice Elizabete II. Sandringham. Par je nedavno na poslopju opravil večja obnovitvena dela, med drugim so obnovili kuhinjo in streho.

Rojstvo princeske prinaša denarce
Po rojstvu princese so se na policah trgovin s spominki v Londonu že pojavili prvi spominki z njenim motivom, dobro pa gre prednaročilom na spletu. Tako je mogoče kupiti keramične skodelice britanske izdelave z napisom V spomin na rojstvo princese Charlotte in Hip hip hura, princesa Charlotte.

Glavnino spominkov pričakujejo sredi maja, ko bodo trgovine preplavili v Aziji množično izdelani spominki, kot so prtički, žličke in slinčki. Ocenjujejo, da bo deklica trgovcem prinesla od 80 do 90 milijonov evrov zaslužka.