Škoda fabia combi je na voljo kot klasični karavan, športni karavan Monte Carlo in kot terenski karavan scoutline. Foto: Škoda
Škoda fabia combi je na voljo kot klasični karavan, športni karavan Monte Carlo in kot terenski karavan scoutline. Foto: Škoda

Po klasični karavanski različici škode fabie combi in športni različici fabie combi Monte Carlo so Čehi predstavili še fabio combi scoutline z robustno terensko zasnovo.

"Terenski karavan" bo premierno predstavljen leta 2016. Škoda fabia scoutline je zaradi zunanjih posebnosti prepoznavna že na prvi pogled. Za to poskrbi izrazito terenski videz. Oddaljenost karoserije od tal in vzmetenje ostajata nespremenjena, plastični zaščitni elementi na sprednjem in zadnjem odbijaču pa poudarjajo robustno zasnovo. Elementi so lakirani v matirano črni strukturni barvi, integrirana ščitnika za podvozje pa v zrcalno srebrni barvi. Ob straneh so kolesna ohišja in stranska pragova zaščiteni z obrobami, ki so prav tako lakirane v matirano črni strukturni barvi. Ohišji zunanjih ogledal sta zrcalno srebrne barve. Posebnost so sprednji meglenki in srebrno lakirane strešne letve.

Vsebina nespremenjena
Po želji lahko kupec vozilo opremi s 16-palčnimi aluminijastimi platišči rock ali 17-palčnimi aluminijastimi platišči clubber. Paleta barv lakov je enaka kot pri klasični fabii. Ponudba motorjev vključuje tri bencinske (55 kW, 66 kW in 81 kW) in tri dizelske pogonske agregate (55 kW, 66 kW in 77 kW). Vsi motorji izpolnjujejo določila emisijske stopnje EU6.

Pri Škodi so fabii combi scoutline namenili enako tehniko in funkcionalnosti kot vsem drugim izvedenkam, kar pomeni tudi 17 'simply clever' rešitev. Škoda fabia tretje generacije je kot izvedba s kratkim zadkom v Evropi na prodaj od novembra 2014, prodaja karavanske različice combi pa se je začela januarja letos. V prvih devetih mesecih tega leta se je prodaja fabie v primerjavi z istim obdobjem lanskega leta povečala za več kot 20 odstotkov, na 124.400 vozil.