Igralkina drama še zdaleč ni končana. Foto: EPA
Igralkina drama še zdaleč ni končana. Foto: EPA
Witherspoonova je bila med aretacijo zelo vznemirjena. Foto: Reuters

Policija zvezne države Georgia, ki je ustavila par, je že izdala uradno izjavo, da nimajo nič pri "pricurljanju" posnetka v javnost. Njihov predstavnik za stike z javnostjo je zanikal vsakršno vpletenost in dejal, da bo uradni videoposnetek na voljo kmalu. Ob tem pa je še dejal, da je imel edino izdajo posnetka tožilec.

To je že drugi video igralke vklenjene v lisice, ki je prejšnji mesec zaradi neprimernega vedenja pristala za rešetkami. Tokratni posnetek razkriva, kako je 37-letnica stopila do policistov in ju vprašala, ali vesta, kdo je, medtem ko sta moža postave zasliševala njenega moža zaradi vijuganja po cesti. Reese je dvakrat stopila iz avtomobila. Med drugim se je izgovorila, da je noseča in da mora na stranišče.

Spomnimo: 42-letni filmski agent je sum policistov vzbudil z vožnjo po napačni strani cestišča in z vijuganjem čez polno črto. Ko so ga ustavili, so pri njem opazili "povešene veke, vodene in krvave oči", njegov dah pa naj bi močno smrdel po alkoholu. Test alkoholiziranosti je pri njem nato pokazal 1,39 promila alkohola v krvi, precej več od dovoljene meje (0,8) v zvezni državi Georgia.

37-letno igralko so aretirali zaradi neprimernega obnašanja - ker ni upoštevala navodil, da mora ostati v vozilu, so jo morali celo vkleniti. Po nekaj urah pa so oba izpustili.