Richard Branson želi zbrati denarna sredstva in čim prej zagotoviti uvoz hrane in zdravil v Venezuelo. Foto: Reuters
Richard Branson želi zbrati denarna sredstva in čim prej zagotoviti uvoz hrane in zdravil v Venezuelo. Foto: Reuters

Kot je britanski multimilijarder Richard Branson napovedal v videoposnetku, ki ga je objavil na družbenem omrežju, bo koncert potekal v kolumbijskem mestu Cucuta, ki leži na meji z Venezuelo. Koncert naj bi se zgodil 22. februarja, na njem pa bo po Bransonovih besedah "nastopil čudovit nabor regionalnih in tujih glasbenikov". Imen sicer še ni razkril.

"Madurov režim, ki je odgovoren za venezuelsko krizo, trenutno zavrača kakršno koli humanitarno pomoč," je na objavljenem videoposnetku povedal Branson. "Moramo se rešiti iz te slepe ulice, sicer bo mnogo stradajočih Venezuelcev kmalu na robu smrti," je še dodal Branson in povedal, da namerava v 60 dneh po koncertu zbrati 100 milijonov dolarjev.

Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je pred tednom dni ukazal vojski, naj zapre mejo s Kolumbijo, da bi tako preprečil uvoz ameriške humanitarne pomoči v državo, kjer primanjkuje hrane in zdravil. Maduro je namreč konvoj s pomočjo označil za začetek ameriške invazije na Venezuelo.

Vodja venezuelske opozicije Juan Guaido, ki je oblast prevzel s sklicevanjem na ustavo, kot začasnega predsednika pa ga je prepoznal velik del mednarodne skupnosti, je opozoril, da je zaradi oviranja dobave humanitarne pomoči ogroženo več sto tisoč venezuelskih življenj.

Branson je zatrdil, da so namere za dobrodelni koncert resne in da bo podrobnosti razkril kmalu.