Zabava
()
Buče narežemo na kockice in jih pokuhamo. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Rižota z bučo in korenčkom

Kocke buče najprej pokuhamo
16. april 2018 ob 13:10
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 500 g buče, 2 skodelici riža, 250 g korenčka, 1 čebula, 3 stroki česna, 1 čajna žlička žafrana, 25 g masla, jušna kocka sol in poper.

Bučo očistimo, narežemo na kockice in jih štiri minute kuhamo. Buče odcedimo in ohladimo.

Vodo shranimo in vanjo zakuhamo jušno kocko, s katero bomo pozneje zalivali rižoto. V večji ponvi segrejemo maslo in prepražimo nasekljano čebulo, dodamo narezan korenček in na koncu dodamo še bučo.

Po približno petih minutah dodamo riž. Dobro premešamo in zalivamo z jušno vodo, dokler ni riž kuhan. Na koncu dodamo sol in poper po okusu, česen in žafran. Malo premešamo in postrežemo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo