Kot je zapisano na spletni strani, gre za projekt, ki ga financira Muzej sodobne umetnosti Boulder kot del finskega inštituta v Londonu. Foto: Reuters
Kot je zapisano na spletni strani, gre za projekt, ki ga financira Muzej sodobne umetnosti Boulder kot del finskega inštituta v Londonu. Foto: Reuters

Igralec kot del svojega zadnjega umetniškega akta štopa po državi skupaj s svojimi oboževalci. Naslednjih 30 dni bodo lahko Američani po poročanju revije People našli igralca s svojima prijateljema Rönkköjem in Turnerjem s pomočjo GPS-koordinat, ki jih bodo tvitali na spletni starni #TakeMeAnywhere.

LeBeouf je po poročanju revije Time ob tem dejal, da se projekt vrti okoli "sklepanja novih prijateljstev" in "iskanja pomena v življenju". Hkrati pa se je prisegel, da bo storil skoraj vse, kar ga bodo neznanci zaprosili na poti.

Njegovo potovanje se je začelo v Lyonsu (v zvezni državi Kolorado) v ponedeljek, kjer se srečal s petimi prijatelji na brezplačnem kosilu v mikropivovarni Oskar Blues. Peterica, ki je imela čast obedovanja z igralcem, je za revijo Time razkrila, o čem je vse tekla debata. Med drugim je LeBeouf za mizo razkril, da je bil njegov oče klovn v cirkusu, ki je žongliral s kokošmi.

"Govoril je o svojem odraščanju in kako ga je vzgojila mama samohranilka," je dejal eden izmed udeležencev prvega srečanja z igralcem Brandon Glanton. "Bolj je skromen, kot si lahko predstavljate," je še dodal. Štopanje sicer ni najvarnejša metoda potovanja, toda Glanton je dejal, da LaBeofa ne skrbi, da bi se ob tem poškodoval. "O sebi je govoril kot o ogledalu - če ta odseva dobro, se mu bo to tudi vrnilo," je še dodal Glanton.

O potencialnih težavah na cesti pa je igralec dodal: "Mislim, da jih ne bo."