Zabava
(7)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 12 glasov Ocenite to novico!
Siddharta - Sandi Fišer
Med izbrane goste so se uvrstili blues-rocker Hamo, beatboxer Murat, Neca Falk, pevec zasedbe Elvis Jackson Buda, Bojan Cvetrežnik, pevec skupine Noctiferia Gianni Poposki, štajerski posebneži Patetico, prvaki novodobnega trapa Matter, mlade rockovske zasedbe pa bodo zastopali Koala Voice, MRFY in Jardier. Foto: Sandi Fišer

Dodaj v

Siddharta se decembra s posebnimi gosti vrača na Izštekanih 10

Z izbranimi gosti do zdaj še niso sodelovali
12. oktober 2017 ob 17:54
Ljubljana - MMC RTV SLO

Na tokratnem decembrskem dogodku Izštekanih 10 v Kinu Šiška bo nastopila Siddharta, ki bo z desetimi gosti, s katerimi do zdaj še ni sodelovala, izvedla deset skladb iz repertoarja zadnjega desetletja.

Siddharta se bo deset let po odmevnem drugem nastopu v oddaji Izštekani, ki je izšel tudi na plošči Izštekani (2007), znova izštekala, za zaznamovanje jubileja pa so v svoje vrste povabili še goste.

Pri izbiri gostov za koncert, ki bo 6. decembra 2017 v ljubljanskem Kinu Šiška, so imeli popolnoma preprosto vodilo. "Ne bomo se ponavljali, povabili bomo goste, s katerimi še nismo sodelovali. Seveda nam mora biti njihovo delo blizu in zanimivo. Zastopane naj bodo različne generacije in različne zvrsti. Prevladujejo naj mlajši izvajalci. Predvsem pa mora biti vse skupaj precejšnja neznanka. Gostje morajo doprinesti veliko svojega, bolj kot je njihov glasbeni izraz oddaljen od našega, bolje bo, njihova izvedba naj bo presenečenje za vse. Tudi mi smo na trnih, kako bo vse skupaj zvenelo."

Tako so se na seznam izbranih uvrstili blues-rocker Hamo, beatboxer Murat, Neca Falk, pevec zasedbe Elvis Jackson Buda, Bojan Cvetrežnik, pevec skupine Noctiferia Gianni Poposki, štajerski posebneži Patetico, prvaki novodobnega trapa Matter, mlade rockovske zasedbe pa bodo zastopali Koala Voice, MRFY in Jardier.

Nekateri gostje bodo skladbe izvajali sami, drugi skupaj s člani Siddharte, vsak pa bo, kot obljublja organizator, dal svoj prepoznavni pečat. Deset pesmi bo tako ali drugače izštekano izvedla tudi Siddharta sama, velika večina repertoarja bo iz obdobja zadnjih desetih let.

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
linus.si
# 13.10.2017 ob 07:35
@Emmure
Siddharta deluje izpeto, ker radijske postaje neumno forsirajo le 5-6 njihovih komadov, vseh ostalih 80 pa je prezrtih. Verjamem, da nekomu, ki ni ravno fan, preseda poslušat non-stop eno in isto, vendar je Siddharta še veliko več kot to. Morda zadnje plate niso ravno NORD, je pa še vedno čutiti veliko kvalitete in duše. I like them!
cene vols
# 12.10.2017 ob 20:56
schmied, očitno, da ja, zadnji dvojni album je temu dokaz.
linus.si
# 12.10.2017 ob 18:52
Gianni od Noctiferie...in to izštekano...komi čakam da slišim.
420
# 13.10.2017 ob 11:40
schmied

Ali ima Siddharta res še kaj povedati?

jas slišim samo eno jamranje.verjetno je čas...
prim00z
# 13.10.2017 ob 09:12
Patetico!
Emmure
# 12.10.2017 ob 22:56
beseda,ki najbolje opiše Siddharto je...izpeti.
schmied
# 12.10.2017 ob 20:06
Ali ima Siddharta res še kaj povedati?
Kazalo