Sodišče je odločilo, da je lepa Naomi kriva za fizični napad na fotografa. Foto: EPA
Sodišče je odločilo, da je lepa Naomi kriva za fizični napad na fotografa. Foto: EPA
Naomi Campbell
Naomijini agresivni izpadi imajo že kar dolgo zgodovino. Foto: EPA

Pred nekaj leti si je Campbellova v Italiji skupaj s takratnim spremljevalcem Vladimirjem Doroninom ogledovala znamenitosti, tesno za petami pa jima je sledil fotograf Gaetano Di Giovanni, ki ju je ves čas lovil v svoj objektiv.

To pa je manekenko, ki slovi po svojem vročekrvnem temperamentu, tako razjezilo, da je zavihtela svojo ročno torbico in ga udarila po glavi. Pri tem ga je zadela tudi v oko in Di Giovanni je moral poiskati zdravniško pomoč, okrevanje pa je trajalo tri dni.

Fotograf je obtožbe nato sicer umaknil, saj je z odvetniki temnopolte lepotice dosegel dogovor zunaj sodnih klopi, a tožilec Francesco Massara se je kljub vsemu odločil, da bo zaradi napada nadaljeval pregon manekenke. Na sodišču mu je tako zdaj uspelo doseči tudi obsodbo. Naomijini odvetniki so, kot rečeno, že napovedali pritožbo, dodali pa, da več podrobnosti o zadevi ne morejo razkriti.

Naomi - stara znanka policije
Sicer pa imajo Naomijini agresivni izpadi že kar dolgo zgodovino. Leta 1998 se je s svojim mobilnim telefonom znesla nad asistentko Georgino Galanis. Dve leti pozneje je priznala krivdo, se pokesala in Galanisovi izplačala precejšnjo odškodnino. Lepotica pa je morala tudi na terapijo obvladovanja jeze.

Leta 2007 pa je morala lepotica zaradi svojih izpadov poprijeti za krpo in čistiti stranišča. Pet dni družbenokoristnega dela je bila kazen za napad na hišno pomočnico, s katero je zaradi kavbojk prav tako "obračunala" s prenosnim telefonom, ponoviti pa je morala tudi obisk pri terapevtski skupini.

Bojijo se je tudi hotelirji
Leto pozneje pa je morala oddelati še 200 ur družbenokoristnega dela. Na letališču v Londonu je napadla dva policista, potem ko je odkrila, da se je eden izmed njenih kovčkov izgubil. Sicer pa je črna gazela, kot ji pravijo, tudi strah in trepet hotelirjev. V hotelu v Moskvi je v rjuhah z vžigalnikom naredila več lukenj, a ni želela plačati 300 dolarjev odškodnine.

Pred leti pa je v Rimu po obrazu opraskala italijansko igralko Yvonne Scio, ker je opazila, da nosita enako obleko. Vročekrvna Naomi je leta 2010 svojo jezo znesla tudi nad najetim voznikom, ki ga je med vožnjo po Manhattnu večkrat udarila.