Lucky in njegova nova lastnika: bila je ljubezen na prvi pogled. Foto: Policija
Lucky in njegova nova lastnika: bila je ljubezen na prvi pogled. Foto: Policija
'Srečno, Lucky!' Foto: Policija

ena tako močno, da mu ni več dopuščala normalnega dihanja.

Možje postave so zgroženi ugotovili, da bi se lahko vse skupaj za štirinožca že kmalu zelo slabo končalo in da izgublja še zadnje moči. Vrv so nemudoma prerezali, da je lahko normalno zadihal, nato pa so ga na policijski postaji nahranili in mu ponudili vodo.

Čeprav je kuža ob najdbi, verjetno v strahu pred ljudmi in nožem, s katerim so mu policisti prerezali vrv, še kazal znake nezaupanja in se skušal braniti, se je s polnim želodčkom pokazal v popolnoma drugi luči. Prijazni pasji prijatelj se je policistom zahvalil z nežnim privijanjem k njim in z iskanjem pozornosti.

Policisti so najdenčka po oskrbi odpeljali v veterinarsko ambulanto v Lenartu, kjer so ga dodatno oskrbeli in ugotovili, da nima vstavljenega čipa. Začasni dom je našel v mariborskem zavetišču za živali, kjer so vse napore usmerili v iskanje neodgovornega lastnika psa, ki bi ga v skladu s predpisi pripeljali pred roko pravice.

Četrtek, 21. maj, pa je bil za Luckyja, kot so ga poimenovali najditelji, še en srečen dan. V mariborskem azilu se je na prvi pogled zaljubil v svoja nova lastnika, ki sta ga že odpeljala v njegov novi dom.

"Srečno, Lucky!" so zapisali na spletni strani Policije, kjer so objavili še sveži fotografiji štirinožca, ki je v celoti okreval in se dobro počuti.