Se je Macron res ujel v past komikov? Foto: EPA
Se je Macron res ujel v past komikov? Foto: EPA

Eden izmed njiju se je v telefonskem pogovoru z domnevnim Macronom izdajal za novega ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega.

Na posnetku je slišati, kako domnevni francoski voditelj novopečenemu predsedniku čestita za zmago na volitvah. "73 odstotkov Ukrajincev, to je neverjetno. Počutim se kot Putin," se na posnetku pošali komik, ki se izdaja za Zelenskega. "Občutek imam, da je sistem pri tebi nekoliko manj dobro organiziran, torej je tak rezultat morda bolj naraven. Ti še nisi za zapahe spravil vseh nasprotnikov," mu odgovori domnevni Macron.

Macronovi predstavniki trditev niso želeli komentirati. "Predsednik se je v nedeljo zvečer dejansko pogovarjal z Zelenskim in po tem pogovoru smo objavili izjavo za javnost, kot so to storile ekipe Zelenskega. Stik med predsednikom republike in njegovim ukrajinskim kolegom je bil vzpostavljen," so sporočili.

Komika sicer upata, da predsednika nista preveč ujezila, sta pa v preteklosti za nos potegnila že številne znane obraze. V njune zvijače so se med drugim ujeli tudi britanski glasbenik Elton John, nekdanji vodja britanske diplomacije Boris Johnson in beloruski predsednik Aleksander Lukašenko.

Vovan je leta 2016 za AFP pojasnil, da želi s telefonskimi potegavščinami pokazati "resnični obraz določenih partnerjev Rusije in njihovo hinavščino". "Počneva izključno stvari, ki so v interesu najine države," pa je takrat še dodal Leksus.