Dee Snyder, pevec skupine Twisted Sister, je leta 2003 zapel v podporo Arnoldu Schwarzeneggerju. Foto: EPA
Dee Snyder, pevec skupine Twisted Sister, je leta 2003 zapel v podporo Arnoldu Schwarzeneggerju. Foto: EPA

Potem ko so Neil Young, R.E.M. in Aerosmith ostro protestirali, ker je Donald Trump na svojih zborovanjih brez dovoljenja predvajal njihove pesmi, mu je ameriška skupina Twisted Sister uporabo svoje pesmi dovolila.

Trump, ki se poteguje za predsedniško nominacijo republikanske stranke, bo tako na zborovanjih lahko predvajal njihov hit iz leta 1984 We're Not Gonna Take It.

Glavni pevec skupine Dee Snider je povedal, da se njegovi nazori povsem razlikujejo od Trumpovih, kljub temu pa so mu dovolili uporabo pesmi. "Pesem govori o uporu in borbi proti sistemu, in če kdo to počne, je to Trump," je za Rolling Stone povedal Snider.

Pevec skupine v Trumpovem šovu
Trump in Snider sicer nista neznanca, saj je Snider leta 2012 sodeloval v Trumpovem resničnostnem šovu Vajenec. Čeprav sta drugačne ideologije, sta tudi po resničnostnem šovu ostala prijatelja. "Poklical me je in vprašal za dovoljenje. Povedal sem mu, da se v mnogih stvareh ne strinjava, vendar sem dovolil uporabo pesmi. Trump in Bernie Sanders sta dve skrajnosti, ki pretresata ZDA, in ravno o tem govori We're Not Gonna Take It," je pojasnil Snider.

Snider je leta 2012 sicer povedal, da se ne strinja s politiko Donalda Trumpa, prav tako pa je nasprotoval njegovi zahtevi, naj Barack Obama pokaže svoj rojstni list.

A če si kdo misli, da Twisted Sister uporabo pesmi brez težav dovolijo komur koli, se moti. Leta 2012 republikancu Paulu Ryanu pesmi, ki jo bo zdaj lahko uporabljal Trump, niso dovolili predvajati na njegovih zborovanjih.