Winehouseova se je pred smrtjo dogovarjala tudi z nekaterimi priznanimi glasbeniki, da bi ustanovila jazzovsko-hip-hopersko skupino. Foto: EPA
Winehouseova se je pred smrtjo dogovarjala tudi z nekaterimi priznanimi glasbeniki, da bi ustanovila jazzovsko-hip-hopersko skupino. Foto: EPA

Pokojna britanska pevka je je za seboj pustila nekaj demo posnetkov za svojo tretjo ploščo, a le ti ne bodo nikoli prišli v javnost, saj jih je Joseph uničil.

Dejal je, da se mu je zdela takšna odločitev edina moralna, ker ni želel, da bi material izdali s popravki, saj tega ne more storiti tudi nihče drug kot Amy. S svojim dejanjem se je uprl praksi številnih založb, ki po smrti znanih glasbenikov služijo veliko denarja s posmrtno objavo še neizdanih posnetkov.

Pri založbi Island Records so sicer že pet mesecev po pevkini smrti objavili album Lioness: Hidden Treasures, na katerega je bilo vključenih nekaj pevkinih neizdanih skladb.

Producent dokumentarnega filma Amy Salaam Remi je dejal, da je Winehouseova skladbe za novi album nehala pisati samo nekaj tednov pred smrtjo. Nastalo naj bi 14 pesmi.

Pevka je bila znana po tem, da je posegala po mamilih in alkoholu. Leta 2011 je umrla stara le 27 let. Težave naj bi ji povzročala predvsem neželena slava - v enem izmed intervjujev je povedala, da ni nikoli želela postati zvezda, želela se je le ukvarjati z glasbo.

Svoj prvi album Frank je izdala leta 2003. Album so kritiki lepo sprejeli, prodan pa je bil v več kot dveh milijonih izvodov. Leta 2006 je izšel njen drugi album Back to Black, ki je bil nagrajen s šestimi nominacijami in nato s petimi nagradami grammy.