Marjetka in Raay sta odgovarjala na vaša vprašanja. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Trček
Marjetka in Raay sta odgovarjala na vaša vprašanja. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Trček
Zmagovalna skladba Eme 2015: Maraaya - Here for you

Po sobotni zmagi, ko sta Marjetka in Raay s skladbo Here for you prepričala tako strokovno komisijo, ki ga je poleg Rudija Bučarja uvrstila v superfinale, kot gledalce, sta se oglasila še v MMC-jevi spletni klepetalnici in odgovarjala na vprašanja uporabnikov.

Kako sta zakonca Vovk praznovala zmago na Emi? Koga bosta vzela s seboj na Dunaj? Kdaj lahko pričakujemo kakšen njun album? Odgovore na vsa ta vprašanja najdete v spletnem klepetu.

Pojasnila sta, da za nastop na Evroviziji, ki bo na Dunaju, ne načrtujeta večjih sprememb: "Pesem kot pesem je v končni obliki. Scenski nastop bomo seveda prilagodili velikemu odru in razvijali, dobre ideje imamo predvsem v zvezi z violinistko, zaradi velikih tehničnih produkcijskih zmožnosti, ki jih ponuja sama Evrovizija, bo moč še nekoliko bolj poudariti ta del. Minimalizem pa zagotovo ostane."

Pomen violinistke
Največ kritik glede njunega nastopa je letelo na njuno podobo na odru in na nastop violinistke-plesalke. Oba vztrajata, da se slušalkam ne bosta odpovedala: "Slušalke ostanejo (smeh). Mogoče dodamo kakšen kristal več." Pojasnjujeta pa tudi, kaj predstavlja violinistka: "Odločila sva se, da bo violinistka izražala igranje na violino preko giba. Na Evroviziji se inštrumenti ne smejo igrati, ne kitara, ne bobni, nič, tako da je na neki način tudi zanimiva povezava. Prav violinistični del je tisti, ki ga vidimo še nekoliko drugače, unikatno in nekaj, kar bo podprlo inštrumentalni 'hook' skladbe."

Marjetka bo najverjetneje tudi na Dunaju oblečena enako ali pa vsaj podobno. Zakaj? "Skladba nosi sporočilo in sama vidim to sporočilo v povezavi z belo barvo. Prav tako je najbolj pomembno to, da obleka ne odvzame pozornosti pesmi, ampak jo podpre," pojasnjuje.


Vse o pripravah na Evrovizijo najdete na:

- uradni Facebook strani,

- Instagramu
- in na naši interaktivni podstrani.

"Delajmo dobre skladbe"
V spletnem klepetu sta se dotaknila tudi kritik, da nivo glasbenega festivala Ema pada: "Ključna stvar pri tem, koliko in kako dobro se Ema zapiše v očeh gledalcev, je odvisna predvsem od nas, glasbenikov, in skladb, ki jih delamo in pošiljamo na razpis. Sama prireditev se drži tega, da je največji glasbeni dogodek leta pri nas." Ob tem dodajata še: "Tako da: delajmo dobre skladbe, pa bomo imeli dobre Eme!"

Zmagovalna skladba Eme 2015: Maraaya - Here for you