Adele še naprej žanje uspehe. Foto: EPA
Adele še naprej žanje uspehe. Foto: EPA

25 ni dosegljiv prek platform s pretočnimi vsebinami, poslušalci kažejo spoštovanje do pevke na drug način.

Njen močno pričakovan album 25 je na poti, da postane najbolj prodajan album v zgodovini. Na ameriški lestvici albumov Billboard 200 je potolkla konkurenco in daleč za sabo pustila nove albume Justina Bieberja in še enih ljubljencev (najstniških) množic One Direction. V prvem tednu je prodala 3,48 milijona izvodov albuma in s tem že postavila 25 na prestol najbolje prodajanega albuma letošnjega leta.

Novi podatki pa kažejo, da je edinstvena tudi na spletu. Namreč, po raziskavi spletne strani Musixmatch več uporabnikov spleta išče njena besedila v iskalniku Google kot pa ključne besede "Adele 25 torrent" ali "Adele 25 youtube". Dejstvo, da je Adele umaknila svoje albume z vseh platform, kot so Spotfy, Apple Music itd., je seveda močno pripomoglo k visokim prodajnim številkam.

Sicer pa so številke v glasbeni industriji še vedno katastrofalno nizke. Po podatkih Ameriškega združenja fonogramov je prodaja glasbe od pojava platform za pretočne vsebine leta 1999 samo čez lužo padla za 47 odstotkov s 14,6 milijarde na 7,7 milijarde ameriških dolarjev.