Slavna pevka se je že dolgo let spopadala z zasvojenostjo z mamili. Foto: Reuters
Slavna pevka se je že dolgo let spopadala z zasvojenostjo z mamili. Foto: Reuters

Predstavnik mrliškega oglednika za stike z javnostjo Craig Harvey je dejal, da so izsledki pokazali, da je bila 48-letna ameriška pevka kronična uživalka kokaina. Mrtvo so jo našli 11. februarja letos v kadi v njeni hotelski sobi v Los Angelesu, večer pred podelitvijo glasbenih nagrad grammy.

Izjava za javnost je končala nekajtedenska ugibanja o vzroku smrti. V izjavi za javnost je urad mrliškega oglednika v okrožju Los Angeles opisal smrt pevke kot "nesrečo", pri čemer je dodal, da ni bilo najdenih "poškodb ali znakov nasilja".

Kot vzrok smrt so navedeni utopitev in "učinki aterosklerotične bolezni srca in uživanja kokaina". V njeni krvi so našli sledi tudi drugih mamil, vključno z marihuano, prav tako tudi sledi pomirjeval in zdravila proti alergiji. Toda to niso bili vzroki za smrt, je poudaril mrliški oglednik.

Patricia Houston, svakinja in menedžerka pokojne pevke, je tiskovni agenciji AP dejala: "Izidi toksikološke preiskave so nas užalostili, čeprav smo zadovoljni, da se je zadeva končala," poroča BBC.