Zabava
Zasedba je do zdaj izdala tri studijske albume, zadnjega izmed njih ravno na začetku letošnjega leta. Foto: Nik Čebulec
Močno poudarjajo, kako zelo cenijo svoje oboževalce, saj brez njih tega sploh ne bi mogli početi. Foto: Oliver Duncanson
Ne zdi se jim pomembno, kako močna je založba, s katero zasedba podpiše pogodbo, temveč veliko težo polagajo predvsem na management in booking agencijo. Foto: Adi Wirantoko
Največji preskok v karieri so naredili leta 2016 po izdaji albuma VOID. Foto: Oliver Duncanson
Med drugim so imeli priložnost koncertirati tudi v Južni Koreji. Foto: Within Destruction
Zasedba se je od ustanovitve leta 2010 močno spreminjala, zdaj pa jo sestavljajo Damir Juretič (kitara), Kristjan Bajuk (kitara), Janez Skumavc (bas kitara), Rok Rupnik (vokal) in Luka Vezzosi (bobni). Foto: Within Destruction
"Besedila so nastajala spontano ob poslušanju instrumentalnih verzij komadov. Sama po sebi pa nimajo nekega globljega konceptualnega sporočila." Foto: Oliver Duncanson
Z Denise Dame so bili prijatelji že več let, še preden je ona postala slavna. Foto: Oliver Duncanson

Dodaj v

Within Destruction: Ljudje pogosto sovražijo stvari, ki jih ne razumejo

MMC-jev pogovor z zasedbo
18. maj 2018 ob 07:00
Ljubljana - MMC RTV SLO

Petčlanska slovenska metalska zasedba Within Destruction se kljub žanru, ki ga po njihovih besedah mnogi ne marajo, ker ga ne razumejo, ponaša z več studijskimi albumi, evropskimi turnejami in tudi s primerjavami z Noctiferio.

Skupino po nekaj spremembah od ustanovitve leta 2010 zdaj sestavljajo Damir Juretič (kitara), Kristjan Bajuk (kitara), Janez Skumavc (bas kitara), Rok Rupnik (vokal) in Luka Vezzosi (bobni), trenutno pa so na krajšem premoru po koncertnem promoviranju studijskega albuma D E A T H W I S H, ki so ga sicer izdali v samozaložbi, saj se jim podpora velike založbe v današnjem glasbenem svetu ne zdi tako zelo pomembna.

Kar nekaj prahu so v Sloveniji dvignili po sodelovanju z Denise Dame, ki je nastopila v enem izmed njihovih videospotov. Kljub spornosti se jim ne zdi, da bi zaradi tega kakor koli zmanjšali svojo legitimnost, ravno nasprotno - z njo so prijatelji še iz časov, ko ni bila znana, in so jo tudi za to sodelovanje izbrali pred začetkom njene poti na omrežju YouTube.

"Zaradi Denise Dame ni trpel naš ugled. Smo znani po tem, da nimamo tipičnih metalskih videospotov. Je pa bilo zanimivo brati komentarje slovenskih nemetalcev, ki so si videospot ogledali zaradi nje in niso vajeni takšne glasbe. Mislim, da se v Sloveniji ljudje zelo pogosto zgražajo in sovražijo stvari, ki jih ne razumejo," je za MMC v intervjuju pojasnil kitarist Kristjan Bajuk.

Več si lahko preberete v spodnjem pogovoru.


Kdo je zasedba WD zdaj in kdo je bila leta 2010?
KB: Skupina Within Destruction se je z leti zelo spremenila, ampak v zadnjih letih smo najbolj zrasli v tem, da skupine ne dojemamo več kot nekakšen hobi, ampak kot stvar, ki je velik del našega življenja, in se trudimo to vzdrževati in rasti naprej. Vidimo, kako scena deluje, cilji so jasni, in vemo, kaj moramo delati.

Kaj menite, da je bil tisti preskok, ki vam je omogočil evropsko turnejo in splošno prepoznavnost v tujini?
KB: Mislim, da je bil največji preskok, ko smo se leta 2016 ob izdaji albuma VOID pridružili turneji Sickness Descends on Europe Tour s skupinami Disentomb, Visceral Disgorge in Kraanium. Turneja je bila "buy-on", kar pomeni, da plačaš določen znesek in se lahko pridružiš paketu. Vsekakor je bila to velika naložba za takrat še neznano glasbeno skupino. Tu so bili še drugi stroški, ki pridejo zraven, kot so najem avtodoma, cestnine, gorivo, hrana itd. Turneja se finančno še zdaleč ni pokrila, ampak je to bila zelo dobra promocija za naš sveže izdani album. Koncerti so bili dobro obiskani, zato smo imeli možnost promovirati našo glasbo velikemu številu poslušalcev.

Po končani turneji se je zelo povečalo število ogledov na YouTubu, všečki na Facebooku … Naenkrat smo bili na radarjih promotorjev, agentov in založb. Od takrat naprej smo imeli veliko turnej po Evropi in Veliki Britaniji, ob tem tudi turneje, kjer smo bili glavni izvajalci, igrali smo na večjih evropskih festivalih in lani smo imeli priložnost nastopati tudi v Južni Koreji.

Kako težko je za slovensko skupino dobiti pogodbo z res dobro založbo?
KB: Mislim, da ni pomembno, iz katere države si, ni dovolj, če samo narediš dober izdelek, in to je to. Založbe iščejo skupine, ki so zelo dejavne in se o njih veliko govori. Šele takrat, ko založba opazi zasedbo, jih začnejo zanimati številke. To je prodaja albuma, ogledi na YouTubu, všečki na Facebooku (tudi to je velik dejavnik, ki mu posvečajo pozornost), obisk na koncertih, prodaja "mercha" (CD-ji, majice, kape ...) in podobno.

Za slovensko skupino je tako težko kot za katero koli drugo. Veliko dela in denarja je treba, da dosežeš tisto mero dejavnosti, zaradi katere te založbe sploh opazijo. Tudi če dobiš pogodbo velike založbe, ne pomeni, da bo pogodba dobra. Menimo pa, da je dandanes pomembneje, da te podpirata dober menedžment in agencija za booking kot pa založba s slabo pogodbo. Zato je tudi naš najnovejši izdelek D E A T H W I S H izdan v samozaložbi.

Daljše turneje imajo tako dobre kot tudi slabe plati. Kaj je bilo za vas najboljše oziroma najslabše/najnapornejše?
KB: Biti na turneji ni tako rožnato, kot se na prvi pogled sliši. Vsak dan več ur vožnje do naslednjega mesta, postavljanje celotne opreme na oder, tonska vaja, potem pa moraš dati še vse od sebe za dober koncert. Po koncertu utrujeni pospravimo opremo in gremo spat. Večino dni ni časa za dober spanec, zato se že utrujeni zbudimo in naslednji dan vse še enkrat ponovimo. Tako se nadaljuje vsak dan do konca turneje.

Dobra stran pa je, da spoznaš veliko zanimivih ljudi, še posebej iz glasbenih skupin, s katerimi si na turneji, in navadno ustvariš neko močno prijateljsko vez, ki se ohrani tudi po turneji. Obiščemo tudi veliko držav in mest in se, če imamo čas, sprehodimo po kraju in si ogledamo kakšno znamenitost.

Kakšen je za vas dober stik z občinstvom/oboževalci?
KB: Brez oboževalcev tudi skupina ne bi obstajala, zato so nam naši poslušalci zelo pomembni. Na koncertih si vzamemo čas za vse, ki bi se radi pogovorili, slikali itd. Na družbenih omrežjih osebno odpišemo čisto vsakemu in smo z njimi ves čas v stiku. Delamo nagradne igre, na katerih velikokrat podelimo zanimive zadeve. Pred kratkim smo celo podarili električno kitaro znanega podjetja, s katerim redno sodelujemo. Res je, da je včasih velika poplava sporočil, ampak si vzamemo čas. Tudi malenkost kakšnemu oboževalcu veliko pomeni in bo morda samo zaradi tega kupil CD ali majico. Ko po družbenih omrežjih vidimo takšna sporočila, se je vsaka minuta obrestovala. Kolikor daš poslušalcem od sebe na odru in zunaj odra, toliko bodo tudi oni vrnili nazaj.

Nekateri vas primerjajo z Noctiferio, le da je vam ta preskok uspel v rekordno kratkem času. Kaj vam pomeni ta primerjava?
KB: Nam je v čast, da nas primerjajo z Noctiferio, ki je že toliko let na sceni in je ena najbolj prepoznavnih metalskih skupin pri nas. Ko smo izdali album VOID, smo bili na pravem mestu ob pravem času in to smo izkoristili. Zvrst, ki jo igramo, ima veliko in odlično bazo poslušalcev, ki zelo podpira ustvarjalce.

Kakšen je vaš recept za izstopanje v poplavi metalskih vokalov?
RR: Nikoli se glasbeno ne omejujemo. Navdih in ideje za inovativnost lahko pridejo v najbolj nepričakovanih žanrih.

Koliko je poudarka na besedilih? Dajete več teže temu ali samemu performansu?
RR: Besedila so nastajala spontano ob poslušanju instrumentalnih verzij skladb. Sama po sebi pa nimajo nekega globljega konceptualnega sporočila.

V čem se skriva vaša glasbena vizija?
RR: Skupaj s člani delimo strast do težke glasbe, in to poskušamo čim bolj izraziti skozi ustvarjanje.

Zakaj ste za videospot izbrali Denise Dame?
KB: Denise Dame smo izbrali po naključju. Na družbenih omrežjih smo bili prijatelji že nekaj let, in ko smo iskali punce, ki bi bile v našem videospotu za skladbo Human Defect, smo pisali tudi njej. Videospot pa smo snemali, še preden je ona zaslovela s svojimi "vlogi" na YouTubu. Na koncu se je izkazalo, da je to še dodaten plus.

Kakšne posledice je to pustilo na vaši legitimnosti in ugledu?
KB: Zaradi Denise Dame ni bilo posledic za naš ugled. Smo znani po tem, da nimamo tipičnih metalskih vdeospotov. Je pa bilo zanimivo brati komentarje slovenskih nemetalcev, ki so si videospot ogledali zaradi nje in niso vajeni takšne glasbe. Mislim, da se v Sloveniji ljudje zelo pogosto zgražajo in sovražijo stvari, ki jih ne razumejo.

Kako je bilo z njo sodelovati?
KB: Moram reči, da je bilo z njo dobro sodelovati, ker je profesionalna in se znajde pred kamero. Tako da je bila idealna za snemanje našega videospota.

Kako komentirate incident na letošnji podelitvi medijskih nagrad žarometi?
KB: Publiciteta.

Je v Sloveniji dobra podlaga za produktivno glasbeno ustvarjanje?
KB: Sloveniji nič ne manjka za produktivno ustvarjanje. Na voljo imamo veliko prostorov za glasbeno ustvarjanje, razna zaklonišča za vaje, mladinske klube, glasbene delavnice, občine, ministrstva in podjetja, ki finančno podpirajo manjša društva, veliko klubov in festivalov za igranje v živo in podobno.

Kaj lahko z glasbo pri nas sploh dosežeš?
KB: Če govorimo samo o metalski glasbi v Sloveniji, potem ne moreš kaj veliko doseči. Imaš nekaj koncertov letno in te je že videlo vse slovensko metalsko občinstvo. Zato se je treba usmeriti v tujino, delati tam. Res pa, da je odvisno ob skupine, kaj želi doseči s svojo glasbo.

Zakaj po vašem mnenju večini slovenskih glasbenikov ne uspe ta preskok v tujino?
KB: Pomembno je, da nisi preveč usmerjen samo na Slovenijo. Treba je vložiti veliko truda, časa in denarja v to, kar pa je težko, ko imaš redno zaposlitev, družino itd. Mi imamo srečo, da smo vsi zaposleni v IT-ju in nam podjetja dopuščajo toliko odsotnosti in delo na daljavo. Zato to izkoristimo za čim več nastopanja po tujini, saj so turneje najboljša promocija.

Se vam zdi, da slovenski glasbeniki med seboj sodelujejo in drug drugemu nudijo podporo?
KB: Slovenija je tako majhna, da boš, če igraš v skupini, prej ali slej spoznal večino glasbenikov, ki ustvarjajo na tvojem področju. Tako da velikokrat sodelujemo pri različnih projektih, skupnih koncertih in podobno. Iz sodelovanj pa vedno pridejo dobre izkušnje in zanimivi rezultati. Mislim, da se moramo med sabo podpirati in sodelovati, saj glasba ni tekmovanje in uspeh ene skupine ne pomeni propada druge.

Kako se borite proti predsodkom, ki jih ima javnost proti glasbenikom, ki ustvarjajo metalsko glasbo?
KB: Se sploh ne obremenjujemo s tem, mi delamo svoje, drugi nas ne zanimajo. Pomembni so nam tisti, ki razumejo našo glasbo in nas podpirajo.

Kakšni so vaši načrti za naprej?
KB: Po evropski turneji smo si vzeli krajši premor od koncertiranja, ampak s polno paro delamo naprej. Pred kratkim smo izdali svoj najnovejši album D E A T H W I S H, ki ga hočemo promovirati, kolikor se da, zato morda en namig, da ne razkrijem preveč. Letos bomo zagotovo igrali na celinah, kjer še nikoli nismo bili.

Polona Brajkovec, polona.brajkovec@rtvslo.si
Prijavi napako
Komentarji
Dejstvo
# 18.05.2018 ob 07:51
Veliko raje se družim z metalcem, kot s tistim, ki posluša Jeleno Rozgo, Ceco in podobne.
ZRC
# 18.05.2018 ob 07:39
@qayxc
Metalci in tudi policaji se družijo s sebi enakimi. Močna izjava. Sam poslušam precej veliko število zvrsti glasbe, a sem primarno metalec in poglej hudiča, nimam težav z razumevanjem ljudi izzven "svojega kroga" kot bi ti rekel. In poglej še tega vraga - tudi družim se večinoma z ljudmi izven svojega "metalskega kroga". Upam si trditi, da je takšnih 90 odstotkov metalcev.
ZRC
# 18.05.2018 ob 07:41
@GoodFella
Ne skrbi, če bi CIA vedela za nekatere naše estradnike ala Murko, Wener itd. bi se posluževali glasbe teh kerlcov. Metal bi bil passe in popolnoma neučinkovit v nasprotju s tem.
Gravesen
# 18.05.2018 ob 08:57
Kombo

Si lahko metalec brez črne obleke in dolgih las?


Pa še kako!!!
seba goričan
# 18.05.2018 ob 08:39
Metal up your ass....ljubim metal,tak al drugačn
g1n3k
# 18.05.2018 ob 12:04
Metalci, prosim za odgovor na moje vprašanje, ki nikakor ni provokativno, da ne bo pomote.
Kaj vam je pri metal glasbi všeč. Razbijanje? Dretje? Bobni? Velika jakost? Vokal metalcev?

.
(jaz poslušam še klasiko, jazz, rock, kakšen etno)
Pri metalu mi je všeč: kompleksnost ritmičnih vzorcev, velika agresija tako skozi hitrost kot skozi tehniko petja in kitarski zvok. . Besedila so žal povečini precej površna, tudi kompozicija pri bas kitari je prevečkrat zanemarjena. Je pa toliko podzvrsti, da ne moreš tudi približno vse dat v skupno točko. Mogoče je res agresivna zvočna slika največja skupna točka.
To4_SLO
# 18.05.2018 ob 11:11
Sam sem primarno metalec, vendar se na mojem usb ključku v avtu najde tudi jazz, blues, klasika in tako naprej.

Mlajši kolega me je večkrat vprašal, zakaj nisem v črnem in zakaj nimam nobenih T-shirtov bandov ki so mi všeč.

Odgovoril sem mu da tudi rad jem Hamburgerje ampak se ne oblačim vanje :)
g1n3k
# 18.05.2018 ob 11:12
Glede subkulture, to je samo imidž in na drugi strani marginalizacija ostalih na podlagi predsodkov. Metalci funkcioniramo povsem normalno znotraj družbe, rekel bi da bolje kot kaki orto anarhistični punk/hardcorovci. Tisti, ki imate predsodke, jih imate zelo verjetno povsod in vas omejujejo v iskanju življenjskih modrosti.
.
Kot v vsaki glasbi so pomembne na videz "podrobnosti". Jaz sem thrashar/death/heavy in mi je tole core break-na-break kruljenje glasbeno precej dolgočasno. Ne morem jim pa oporekat uspeha, za to so morali trdo in zelo premišljeno delat.
rangerno1
# 18.05.2018 ob 10:40
WD z metalom nimajo kaj veliko skupnega. Gre za klasičen deathcore s precej breaki. Njihova podoba je kao joke, ki se dela norca z rapersko subkulturo oz. z obnašanje nekaterih raperjev (vključno s spoti). Če dodaš še napol gola dekleta v spotu, je to že dovolj, da se večina napali.

Sam bi si želel, da bi bili bolj metalski, da se ne bi toliko afnali, predvsem pa, da bi imeli manj teh gay for, ki so pravtako en navaden copy/paste od celega kupa drugih bandov.

Sicer pa poklon, kako jim je uspelo, seveda prej v tujini kot pri nas, sedaj pa so vsi naenkrat njihovi fani. Meni je žanr in njihov imidž debilen in brezvezen, ampak vsak ima svoj okus.

Je pa žalostno, da imajo v živo matrice in kar precej njihove glasbe dejansko sploh ni odigrane v živo. Ajde razumem, kakšen intro ali kakšen background, ampak so žal tudi kitare in še marsikaj.

Fantje ne izumljajo tople vode, se le ena dokaj posrečena kopija, ki je na kup dala več stvari, ki sem jih zgoraj omenil in mularija se pali na to.
dsuser
# 18.05.2018 ob 10:52
Rangerno, vzel si mi z jezika. Gre za tipičen Deathcore, ki tudi znotraj metalskih krogov ni ravno med najbolj popularnimi žanri.
Mr.Crowley
# 18.05.2018 ob 13:46
Jz sm en navaden kmečki pob, tud zgledam bolj tako, tud drugi me tako vidjo, ampak poslušam pa SepticFlesh in Rotting Christ...
Kombo
# 18.05.2018 ob 08:12
Si lahko metalec brez črne obleke in dolgih las?
ZRC
# 18.05.2018 ob 11:17
Prej sem sicer pozabil omeniti, da takšen stil deathcore/grindcore ni ravno po mojem okusu. Sem bolj melodeath/folk metal fen. Kljub temu pa fantom kapa dol za uspehe.
Skandinavia
# 18.05.2018 ob 09:47
Bravo Pubeci! Predanost, entuziazem in še marsikaj.. samo tako naprej!
Mirko Tipka
# 18.05.2018 ob 07:58
Z Denise Dame so bili prijatelji že več let, še preden je ona postala slavna

ojoj ... tukaj pa IQ zmrzuje
sifamora
# 18.05.2018 ob 20:10
@RotRolatte

In moral boš malo bolje definirati kaj je razbijanje. Jaz ne slišim razbijanja, ko poslušam meni ljube metal komade.

O melodičnosti pa je Heldarion lepo povedal.
Poslušaj kakšne Nightwish-e ali kaj sorodnega za začetek, pa boš spoznal o čem govori.
Heldarion
# 18.05.2018 ob 15:38
@RotRolatte

Melodičnost je odvisna od žanra metala. Če boš poslušaš power/melodic/symphonic metal, je bo veliko, če kaj drugega, je bo bolj malo.
windstorm
# 18.05.2018 ob 13:51
Je dober razlog zakaj na sceni še vedno dominirajo bendi, ki so na odrih že 25+ let. Novodoben metal je popolnoma zanič; DI, triggerji, pig squeals, vse skupaj over-mixed,.. Vsak Djent ali karkolicore ima isti neizviren zvok.
ImmortalScum
# 18.05.2018 ob 23:33
Gredo pa na USA tour, na kar se nemore pohvaliti vsak bend v katerikoli sceni v Sloveniji. ;)
aba
# 18.05.2018 ob 12:34
pač vsak košček glasbe (metala) ima svoj značaj - ima svojo dušo.
ker pa je na tisoče variacij metala, je to samo nek mmikro procent poslušalcev tega benda.
ok 10 teh fenov pač vztraja da so to naj naj metalci v Slo. toda pozabljajo da so in obstajajo še ostale HM skupine ki imajo mnogo več fenov.
meni so Metallica zakon v HM svetu. pri tem WD pa mi je zanimiva le kitrska podlaga in bobni.
Heldarion
# 18.05.2018 ob 12:19
@Rotrolatte

Men je pr metalu všeč udarnost glasbe, in pa melodičnost. Majo tudi nekaj izjemno dobrih pevcev.

Mogoče bo kdo debelo pogledal ob melodičnosti, ampak jst sm največ preposlušal Nightwisha, Sonate Arctice, Stratovariusa, DragonForce, Wintersuna, Epice, Within Temptation, kjer so glavne odlike ravno melodičnost glasbe in/ali izjemen vokal (Iron Maiden ma tud top vokalista, sam njihova glasba ni blazno melodična). Če pevc zna pravilno kričat, potem je tudi to užitek poslušat (Wintersun), drugače je bolj bogo.

Pr vsem skupi gre za neko intenziteto, ki jo ustvariš z bobni, bas kitarami in močnimi vokali ter hitrejšim tempom.
Virus666
# 20.05.2018 ob 22:52
To ni M od metala, ampak deathcore->derivat hardcora, ki se je razvil iz punka. Res pa vstavipoljubnobesedo-core želi posnemati metal, ampak, če nekaj uporablja enake inštrumente kot metal, še ni metal zaradi tega. Poglejte kakšne primerjave med deathcorom in death metalom na youtubu pa vam bo takoj jasno, da je deathcore so eno netalentirano razbijanje.

PS Poglejte malo facebook profile članov. Vsak dan neke samohvale in iskanje pozornosti...
fuckwad
# 18.05.2018 ob 10:53
Ko sem prebral, da jih nekaj z alu-folijasto Noctiferio primerjajo, sem se ustrašil, kaj bom slišal.
A (sicer ni moj slog, preveč grindajo) sem bil pozitivno presenečen nad Deathwish.
Pa odličen album cover, mal liči na kake odfukane zlate čase Cannibal Corpse.
nuLanuLa
# 18.05.2018 ob 10:42
Potrošništvo v najbolj skrajni obliki. Bobnar pa ga seka.
ishgilliath
# 19.05.2018 ob 01:28
ZRC
Tole nima nobene veze s grindcorom....
Bivši uporabnik
# 19.05.2018 ob 19:49
Lepo da se pokaže v večjem mediju še kaj drugega kot Noctiferia
pedalski
# 19.05.2018 ob 11:28
Rotrolatte, raznolikost.

Včasih raje poslušam Mileta Kitića kot kak metalski band.
Rotrolatte
# 18.05.2018 ob 12:45
@g1n3k

Zanimivo, agresivna zvočna slika. Meni agresija in glasba nikakor ne gresta skupaj. Raje poslušam same bobne, kjer so ritmični vzorci res zanimivi in bolj kompleksni kot pri metal glasbi . Raje borilne veščine za agresijo in drugo zvrst glasbe za poezijo ritmov ...

@Heldarion

Melodičnost in metal mi res ne gresta skupaj. Melodičnost se ob takšnih vokalih in dominantnosti bobnov in ostalih tolkal skrije, zato jaz melodičnost najdem v drugih zvrsteh glasbe. Heldarion.
Ehehe
# 18.05.2018 ob 08:17
metalci so pomoje največji šminkerji od vseh glasbenih zvrsti. Seveda so za njih vsi drugi šminkerji. So pa povečini cool in tudi sam kdaj z veseljem poslušam metal.
Rotrolatte
# 18.05.2018 ob 11:55
Metalci, prosim za odgovor na moje vprašanje, ki nikakor ni provokativno, da ne bo pomote.

Kaj vam je pri metal glasbi všeč. Razbijanje? Dretje? Bobni? Velika jakost? Vokal metalcev?

Namreč sam sem ljubitelj rock, indie, klasične glasbe in alternativnega rocka in ne glasbe ne razumem.
Krucefix2
# 18.05.2018 ob 08:59
Sem ljubitelj gitar in bolj trde muzike ala Sepultura teli Within Destruction so pa beda teška dolgcajt en kup kruljenja podn
GoodFella
# 18.05.2018 ob 07:48
@ZRC
Se lahko zgolj strinjam, poleg kruljenja so izredno mučni, tako za ušesa kot inteligenco, tudi spevi omenjenih estradnikov.
Brannigan
# 18.05.2018 ob 08:41
In tako kot vsaka subkultura, si tudi ta zatiska oči pred dejstvi, hehehe
Brannigan
# 18.05.2018 ob 07:57
kakšna kombinacija komentarjev =))
Tudi sam se raje družim z njimi kot s Ceco lol.
Istočasno pa imam izkušnje z metalci, ki so leta govorili kako nerazumljeni so in kako jih ljudje odrivajo, vendar ko pride neka "Rozga" in "Ceca" v njihovo družbo jo raztrgajo kot stekli psi.
Skratka ta subkultura je popolnoma enaka drugim v tem pogledu. Zavračajo drugačnost.
Če prides oblečen za koncert Stavrosa poslušat metalce, te bodo zelo čudno gledali in te zmerjali...
AlesCeh
# 18.05.2018 ob 07:55
Mars kej se je spremenilo. Ko sem jest poslušal metal si mogu izgledat strgan, reven, pokozlan, žicat za per (četud si mel dnar) in spat na skretu. .... Mel si eno ali dve majci z logom favorite banda, ki sta ble najbol sveta stvar, ki si jo mel. Kle pa vidim visokoproračunske videospote, lepo polikane fante,...verjetno šolane glasbenike, selfie na odru™ in Denise Dame? Ne vem, naj majo kar hočjo, ampak men to ni to.
GoodFella
# 18.05.2018 ob 07:36
Takšnega "glasbenega" materiala se redno poslužuje CIA pri mučenju svojih zapornikov. Seveda ne manjka resnobno poziranje frontmana z majico, ki nosi klišejski motiv kozlovskega pentagrama. Originalno, ni kaj.
qayxc
# 18.05.2018 ob 07:26
Slabo razmišljanje, jaz mislim, da ima metal problem, ker so iz potreb po drugačnosti postali tako drugačni, da oni ne razumejo več drugih ljudi in se posledično družijo samo s sebi podobnimi, kakor naprimer policaji in vse drugo apriori odklanjajo in se s tem zapirajo v neki svoj mali krog iz katerega ne najdejo izhoda, ne pa da jih ljudje ne razumejo.
Kazalo