22. decembra na najpogostejši lokaciji njihovih dogodkov, Gospodarskem razstavišču, prireja rojstnodnevno zabavo z nominirancem za grammyja Toddom Terryjem, ki je skupaj s Frankiejem Knucklesom, Marshallom Jeffersonom in Davidom Moralesom poskrbel za popularizacijo housa po vsem svetu. Večer bo housu posvečen tudi z izvajalcem The Shapeshifters, pevko Teni Tinks in domačo zasedbo Sharkastique Tunes.

Todd Terry je zaslužen za popularizacijo housa v domačem New Yorku in po svetu. Foto: Promocijsko gradivo
Todd Terry je zaslužen za popularizacijo housa v domačem New Yorku in po svetu. Foto: Promocijsko gradivo

Todd Terry spretno krmari med klubskimi ritmi in komercialno glasbo, pri čemer nagovarja široko množico plesa željnih, kar dokazujejo tudi njegove zabave, sporočajo prireditelji. Svoj neizbrisni pečat v glasbenem svetu je pustil z remiksi uspešnic svetovnih zvezd, kot so Garbage, The Cardigans, Bjork, Everything But The Girl, Jamiroquai in mnogih drugih. Domačemu občinstvu je morda še bolj kot po sodelovanju z največjimi glasbenimi imeni na svetu poznan po svojih največjih hitih, kot sta Keep On Jumpin’ in Something’s Going On.

NAGRADNO VPRAŠANJE:

MMC v sodelovanju z organizatorjem podarja dva para vstopnic za večer housa v Kurzschlussu 22. decembra. Da bi se uvrstili v žreb za nagrado, morate pravilno odgovoriti na vprašanje: Od kod prihaja Todd Terry? Odgovore sprejemamo na naslov mmc-nagrade@rtvslo.si do četrtka, 20. decembra, ob 13.00.

Pionirju housa se pridružuje tudi glasbeni akt, ki je klube navduševal s hiti, kot sta Lola's theme in Back to Basics, ki se še danes vrtijo prav na vsakem Oldies Goldies setu. Simon Marlin, ki nosi umetniško The Shapeshifters, spada pod okrilje Defected Records in že več kot desetletje ustvarja in navdušuje ljubitelje housa po vsem svetu. Sodeloval je z zvezdami, kot so George Michael, Faithless, Frankie Knuckles, Christina Aguilera in Moby.

S pevskim nastopom v živo se mu bo pridružila Teni Tinks, pevka, ki je v svoji bogati karieri že sodelovala z glasbeniki, kot so Rudimental, Quincy Jones in The Jacksons. V živo bo odpela uspešnice, ki so nastale v sodelovanju z The Shapeshifters, kot sta Try My Love in When Love Breaks Down.

Za ritme housa bo poskrbela tudi domača zasedba didžejev Sharkastique Tunes.

Splošne pogoje za izvedbo nagradne igre si lahko preberete tukaj.