Aleš je premagal močno nemško konkurenco. Foto: Dare Čekeliš
Aleš je premagal močno nemško konkurenco. Foto: Dare Čekeliš
Ekipa The hardest ever je osvojila naslov evropskih prvakov v kategoriji mladinske hiphop formacije. Foto: Dare Čekeliš
Nika Bolčič, mladinska prvakinja v hiphopu
Aleš Ivanuša, članski prvak v break danceu

"Zmage sem si želel, ampak nisem si mislil, da bom zmagal v članski kategoriji," je priznal Aleš, ki se je v finalu pomeril z Josefom Hayno iz Nemčije. Na koncu sta si prijateljsko čestitala in se objela.

"Da, bitko imamo. Mora bit malo bitke, sicer ni zanimivo," je povedal Aleš Ivanuša, ki je postal najboljši break dancer v Evropi, in dodal: "Ko je tekma je tekma, potem pa smo prijatelji."
"Zmage sem si želel, ampak nisem si mislil, da bom zmagal v članski kategoriji," je priznal Aleš, ki se je V finalu pomeril z Josefom Hayno iz Nemčije. Na koncu sta si prijateljsko čestitala in se objela.

Medtem ko tekmovalci v kategorijah hiphopa in electric boogija nastopajo na plesišču sami, sodniki pa sedijo pred njimi, je pri break danceu drugače. Navijači se tekmovalcem pridružijo na plesišču in ustvarijo krog, znotraj katerega plesalci nastopajo, kar pripomore k precej bolj živahnemu vzdušju. Break dancerji nastopijo v paru z nasprotnikom in ga s svojimi triki izzivajo ter poskušajo dokazati, da so boljši. Sodniki sedijo v prvi vrsti in na koncu z roko pokažejo, za katero stran so se odločili, ter s tem določijo zmagovalca dvoboja.

Plesalci pri break danceu izvajajo zapletene trike, ki so videti tudi precej nevarni, vendar Aleš pravi, da ni tako: "Moraš trenirat in ne moreš začeti kar takoj. Moraš delati počasi, z nižje stopnje na višjo." Sam je začel trenirati pred sedmimi leti, prvič pa se je s to zvrstjo plesa srečal prek televizije: "Prvič sem break dance videl po televiziji, potem pa sem začel trenirat in spoznal svojega trenerja Dejana Zečevića, ki me je navdušil."

Nika in Gašper zmagovalca tudi med posamezniki
Aleš se je veselil skupaj s svojim mlajšim kolegom Kevinom Mekicarjem, ki je osvojil prvo mesto v break danceu med mladinci. To pa za Kevina ni bila prva zlata medalja na tem prvenstvu, saj je slavil že s skupino Go-breakers Pantheras. Priznal je, da mu več pomeni rezultat, ki so ga osvojili s skupino, kar pa ne drži za Niko Bolčič.

Hiphoperka je danes od sreče kar žarela, na razglasitvi so se ji v oči prikradle tudi solze sreče. Povedala je, da ji zmaga med posamezniki pomeni največ: "Pri solu izražam sebe in ko sem videla, da sem res dobra, ko so pokazali rezultate, so bile solze, moram priznati." Prvo mesto je med posamezniki osvojil tudi Nikin soplesalec Gašper Kunšek in tako sta še enkrat dokazala, da sta praktično nepremagljiva v vseh kategorijah.

Drugi dan tekmovanja so se na plesišču pomerili še članski posamezniki. Med dekleti je zlato medaljo prejela Nizozemka Jennifer Romen, med fanti pa Veaceslav Avramoglo iz Moldavije. Dobili smo tudi novega otroškega prvaka v electric boogiju, to je Rus Dan Kan, najboljši otroški hiphop par sta postali Zoe Greten in Desteney Boon iz Nizozemske, Slovenci pa so se na stopničke povzpeli v kategorijah mladinske hiphop formacije, otroške hiphop male skupine in electric boogie otroški pari.

V zadnji kategoriji sta zmagala Žiga Colarič in Niko Komac, ki sta se s to zvrstjo plesa prvič srečala na zanimiv način, vsak po svoje. "V Volčjem Potoku sem enkrat videl fantka, ime mu je Janez in trenira pri nas. Mami sem rekel, da bi jaz to plesal, da se mi zdi zelo fajn, potem pa sem šel v plesno šolo in ugotovil, da je res fajn," je povedal Žiga.

Niko pa se je z electric boogie gibi srečal na ogrevanju pri atletiki. Doma je nato skupaj z očetom gledal plesalce na youtubu in vadil gibe. "Potem sem šel na hiphop, kjer je moral vsak nekaj pokazati, in učitelj me je vprašal, ali bi rad plesal electric boogie."

Spodaj si lahko ogledate utrinke z drugega dneva evropskega prvenstva, v priloženih posnetkih pa med drugim lahko vidite nastopa Aleša Ivanuše in Nike Bolčič ter pogovor s plesalcema.

Vse rezultate najdete tukaj.

Medtem ko tekmovalci v kategorijah hiphopa in eletic boogija nastopajo na plesišču sami, sodniki pa sedijo pred njimi, je pri break danceu drugače. Navijači se tekmovalcem pridružijo na plesišču in ustvarijo krog, znotraj katerega plesalci nastopajo, kar pripomore k precej bolj živahnemu vzdušju. Break dancerji nastopijo v paru z nasprotnikom in ga s svojimi triki izzivajo ter poskušajo dokazati, da so boljši. Sodniki sedijo v prvi vrsti in na koncu z roko pokažejo, za katero stran so se odločili, ter s tem določijo zmagovalca dvoboja.
Plesalci pri break danceu izvajajo zapletene trike, ki so videti tudi precej nevarni, vendar Aleš pravi, da ni tako: "Moraš trenirat in ne moreš začeti kar takoj. Moraš delat počasi, z nižje stopnje na višjo." Sam je začel trenirati pred sedmimi leti, prvič pa se je s to zvrstjo plesa srečal prek televizije: "Prvič sem break dance videl po televiziji, potem pa sem začel trenirat in spoznal mojega trenerja Dejana Zečevića, ki me je navdušil."
Aleš se je veselil skupaj s svojim mlajšim kolegom Kevinom Mekicarjem, ki je osvojil prvo mesto v break danceu med mladinci. To pa za Kevina ni bila prva zlata medalja na tem prvenstvu, saj je slavil že s skupino Go-breakers Pantheras. Priznal je, da mu prvo mesto, ki so ga osvojili s skupino, pomeni dosti več kot posamična medalja, kar pa ne drži za Niko Bolčič.
Hiphoperka je danes od sreče kar žarela, na razglasitvi so se ji v oči prikradle tudi solze sreče. Povedala je, da ji zmaga med posamezniki pomeni največ: "Pri solu izražam sebe in ko sem videla, da sem res dobra, ko so pokazali rezultate, so bile solze, moram priznat." Prvo mesto je med posamezniki osvojil tudi Nikin soplesalec Gašper Kunšek in tako sta še enkrat več dokazala, da sta praktično nepremagljiva v vseh kategorijah.
Drugi dan tekmovanja so se na plesišču pomerili še članski posamezniki. Med dekleti je zlato medaljo prejela Nizozemka Jennifer Romen, med fanti pa Veaceslav Avramoglo iz Moldavije. Dobili smo tudi novega otroškega prvaka v eletric boogiju, to je Rus Dan Kan, najboljši otroški hiphop par sta postali Zoe Greten in Desteney Boon iz Nizozemske, Slovenci pa so se na stopničke povzpeli v kategorijah mladinske hiphop formacije, otroške hiphop male skupine in eletric boogie otroški pari.
V slednji sta zmagala Žiga Colarič in Niko Komac, ki sta se s to zvrstjo plesa prvič srečala na zanimiv način, vsak po svoje. "V Volčjem potoku sem enkrat videl fantka, ime mu je Janez in trenira pri nas. Mami sem rekel, da bi jaz to plesal, da se mi zdi zelo fajn, potem pa sem šel v plesno šolo in ugotovil, da je res fajn," je povedal Žiga.
Niko pa se je prvič z eletric boogie gibi srečal na ogrevanju pri atletiki. Doma je nato skupaj z očetom gledala plesalce na youtubu in vadil gibe. "Potem sem šel na hiphop, kjer je moral vsak nekaj pokazati, in učitelj me je vprašal, če bi rad plesal electric boogie

Gašper Kunšek - finale

Hiphop članske posameznice

Hiphop članski posamezniki


Nika Bolčič, mladinska prvakinja v hiphopu
Aleš Ivanuša, članski prvak v break danceu