Kuharski recepti

iskanje po receptih

  Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

Ribje jedi

Tuna s paradižnikom in origanom
Sestavine: 4 rezine sveže tune (skupaj približno 70 dag), mala pločevinka pelatov, 2 stroka česna, žlica kaper, žlička origana, olivno olje, sol, poper. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.

Zelenjavne jedi

Špinača z mocarelo
Sestavine: 1 kg špinače, 2 dag masla, 2 stroka česna, 20 dag mocarele, olivno olje, sol, poper. Mocarelo dobro odcedimo in nareže

Zelenjavne jedi

Korenje z jogurtovo pomako
Sestavine: 2 šopka mladega korenja, 3 dl polnomastnega jogurta, 1 dl mangovega chutneyja, žlička karija, limeta, pol šopka koriandra, sol, poper.

Zelenjavne jedi

Zeljna ponev z mesom
Sestavine: 50 dag zelja, 30 dag korenja, 1 čebula, 30 dag mletega mesa, 2 žlici olja, 1 pločevinka pelatov (40 dag), sol, poper. Zelje narežemo na rezance.

Ostalo

Sladke breskve iz pečice
Sestavine: 6 velikih breskev, 8 dag sladkorja, 1 dl sladke smetane, 2 rumenjaka, 3 žlice ruma, maslo, 5 dag piškotnih drobtin.

Zelenjavne jedi

Grahove kroglice s feto in sezamom
Sestavine: 30 dag graha, 10 dag fete, jajce, žlica sezamovih semen, 2 žlici moke, olje za cvrenje, sol, poper. Grah skuhamo v osoljenem kropu in ga dobro odcedimo skozi cedilo.

Sladice

Dušena jabolka s skutno kremo
Sestavine: 70 dag jabolk, sok 1 limone, sladkor, 25 dag skute, 2,5 dl smetane za stepanje, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 1/2 dl jabolčnega soka, 2 žlici ruma, 10 dag otroških piškotov, kakav v ...
Hrana in pijača
Kazalo