Kuharski recepti

iskanje po receptih

  Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

Sladice

Bučna pita z dišavnicami
Sestavine: 70 dag buče, 25 dag moke, 10 dag masla, 6 žlic sladkorja, pol žličke soli, 1 žlička cimeta, 1 žlička naribanega ingverja, pol žličke mletih nageljnovih žbic, 2 dl mleka, 2 beljaka.

Sladice

Svetlikajoč lešnikovo-čokoladni namaz
Sestavine: 400 g lešnikov, 400 g čokolade (60 % kakavovih delcev), 40 g sladkorja v prahu, 1/2 vaniljevega stroka, 1/2 žličke soli, 1 žlička lešnikovega olja, 20 g sladke smetane, če želite bolj ...

Sadje

Pita z borovnicami in malinami
Sestavine: 25 dag masla, 50 dag moke, 22 dag sladkorja, 5 rumenjakov, 35 dag borovnic, 30 dag malin, pol žličke cimeta, žlica moke, žlica limonovega soka, maslo, sol.

Sadje

Surove jagodne ploščice
Sestavine: ¾ skodelice orehov, ¾ skodelice indijskih oreščkov, 1 skodelica namočenih datljev, 1 skodelica namočenih suhih marelic, naribana lupinica 1 limone, 20 g liofiliziranih jagod.

Zelenjavne jedi

Zelenjavni čips
Sestavine: korenček, krompir, pesa, gomoljna zelena, kodrolistnati ohrovt, oljčno olje, česen v prahu, rdeča paprika, sol.

Ostalo

Domač "čokolino"
Sestavine: 100 g ovsenih kosmičev, 30 g praženih lešnikov, 10 g zlatih lanenih semen, kakav brez sladkorja, ščepec soli, vanilija.

Juhe

Zelenjavna juha z ješprenjem
Sestavine: 1,2 litra zelenjavne jušne osnove, 15 dag ješprenja, 2 dag suhih jurčkov, 20 dag šampinjonov, 20 dag brokolija, 20 dag cvetače, peteršilj, 1 strok česna, olivno olje, sol, poper.

Sladice

Skutna torta z jagodami
Sestavine: 25 dag keksov, 7 dag masla, 70 dag jagod, 30 dag skute, 2 lončka jogurta, 3 žlice limonovega soka, 3 žlice sladkorja, 2 zavitka vaniljevega sladkorja, 2,5 dl smetane, 6 lističev želatine.
Hrana in pijača
link
Kuhan por v solati z meto
27. junij 2017 ob 12:07 Sestavine: 80 dag mladega pora, 6 žlic olivnega olja, 3 žlice kisa, nekaj vejic sveže mete, sol, poper. Por dobro očistimo in operemo, nato pa kar cele rastline nekaj minut kuhamo v osoljenem kropu.
Več novic ...
Kazalo