Kuharski recepti

iskanje po receptih

  Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

Ostalo

Solata s kalčki in papriko
Sestavine: 40 dag sojinih kalčkov, 20 dag mlade čebulice, velika rdeča paprika, 4 žlice svetle sojine omake, pol žličke sladkorja, 2 žlici kisa, žlica sezamovega olja. Kalčke oplaknemo in osušimo.

Zelenjavne jedi

Blitva z gobami in slanino
Sestavine: 50 dag blitve, 70 dag gob (jurčkov, lisičk ...), 1 majhna čebula, 1 strok česna, 5 dag pancete ali prekajene slanine, 1 dl suhega belega vina, pol šopka drobnjaka, olivno olje, sol.

Sladice

Čokoladni fondi s pomarančo
Sestavine: 2 dl smetane, 0,5 dl sveže stisnjenega pomarančnega soka, 22 dag temne čokolade za kuhanje (s čim višjim deležem kakava), žlica nastrgane pomarančne lupinice, 2 žlici pomarančnega likerja.

Sladice

Čokoladna krema s smetano
Sestavine: 4,5 dl smetane, 15 dag temne čokolade za kuhanje, 2 žlici pomarančnega likerja.

Zelenjavne jedi

Bučke z dvema vrstama sira
Sestavine: 1 kg bučk, 70 dag zrelega paradižnika, 2 stroka česna, olivno olje, 25 dag mocarele, 5 dag parmezana, 10 vloženih inčunovih filejev, 1 žlička mediteranskih začimb, 1 šopek bazilike, sol, ...

Sladice

Keksi z ovsenimi kosmiči
Sestavine: 20 dag ovsenih kosmičev, 10 dag moke, 10 dag orehovih jedrc, 10 dag suhih marelic, 12 dag rjavega sladkorja, 12 dag masla, 8 dag medu, pol žličke pecilnega praška, sol.

Kruh, pice

Focaccia s paradižnikom in rukolo
Sestavine: 40 dag testa za pico, moka, 50 dag zrelega paradižnika, origano, 10 dag rukole, olivno olje, sol, poper. Paradižnike operemo, narežemo na rezine in jih za nekaj minut položimo na cedilo.

Ostalo

Mlečni riž z jagodnim pirejem
Sestavine: 20 dag riža, liter mleka, pol vanilijinega stroka, 8 dag sladkorja, zavitek vanilijinega sladkorja, 50 dag jagod, limona, sol. Mleko, vanilijin strok in ščepec soli zavremo.
Kazalo