Kuharski recepti

iskanje po receptih

  Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

Ostalo

Dušene artičoke z grahom
Sestavine: 4 artičoke, 1 limona, 120 ml oljčnega olja, 1 čebula, 2-3 mlade čebule, 80 g korenja, 500 g izluščenega mladega graha (lahko boba) ... ... 400 ml vode, malo kopra, malo soli in popra.

Namazi, pomake

Špargljeva pašteta
Sestavine: 100 - 150 g purana, majhna šalotka, 100 g očiščenih in narezanih špargljev, 100 g masla, malo olivnega olja, malo smetane, soli in popra.

Zelenjavne jedi

Polenta s šparglji in jajcem
Sestavine: 320 g špargljev, 120 g koruznega zdroba za polento, 40 g masla, malo gorgonzole, 2 dl sladke smetane, malo soli in popra, 1 dl mleka. Šparglje olupimo in skuhamo v slanem kropu.

Ostalo

Špargljeva kremna juha z grahom
Sestavine za juho: 400 g svežih zelenih špargljev, 20 g drobnjaka, 30 g masla, 30 ml olivnega olja, 50 g moke, malo soli in popra, 50 g grahovih zrnc, 50 ml svežega mleka.

Mesne jedi

Zarebrnice z zelenjavo in sirom
Sestavine: 8 jagnječjih zarebrnic (skupaj približno 50-60 dag), 2 rdeči papriki, 30 dag drobnega paradižnika, 2 stroka česna, olivno olje, 20 dag mocarele, rožmarin, sol, poper.

Zelenjavne jedi

Belušev puding
Sestavine: 400 g belušev, 50 g čebule, 60 g koruznega škroba, malo soli in popra, 0,2 dl olja, 2 jajci, 40 g parmezana.

Gobje jedi

Gratinirani šampinjoni s sirom in slanino
Sestavine: 400 g svežih šampinjonov, šopek peteršilja, 80 g slanine, malo mladega sira, malo soli in popra, 80 g bele koruzne polente, 20 g masla, malo soli in popra, malo olivnega olja, strok česna.

Sladice

Jagodni žele s svežo meto
Sestavine: 250 g svežih jagod, 10 g mete, 100 g sladkorja v prahu, 1 limona - nastrgana lupina, 300 ml vode, 10 g agar agarja.
Kazalo