Kuharski recepti

iskanje po receptih

  Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

Sladice

"Srečen" čebelji pik
Potrebujemo: pecivo ali kolač ali biskvit (predlagam marmorni kolač pribl.

Zelenjavne jedi

Irski kolački (scones) malo drugače
Sestavine za kolačke: 200 g bele pirine moke, 50 g konopljine moke, 2 žlički pecilnega praška, 25 g hladnega masla (narezanega na koščke), 250 ml pinjenca, 50 g naribanega sira, kos nasekljane ...

Sadje

Peteršiljev čistilec
Sestavine: 250 ml vode, skodelica špinače, nekaj vejic peteršilja, skodelica ananasa, 1 banana, nekaj suhih marelic, rezina ingverja, sok polovice limone, 1 žlica psylliuma oz. indijskega trpotca.

Zelenjavne jedi

Kremna juha iz bučk s smetano
Sestavine: 2 srednje veliki zeleni bučki, 2 srednje veliki čebuli, 2 stroka česna, gomolj zelene, sol, poper, 1,5 l zelenjavne jušne osnove, 1 dl sladke smetane, olje.

Solate

Solata s puranom, jajci in sirom
Sestavine: 1 glavica solate lollo rosso, 3 jajca, 30 dag majhnih puranjih zrezkov, 10 dag sira, 2 žlici olja, 4 paradižniki, 1,5 dl jogurta, 2 žlici solatne majoneze, 1 žlica kečapa, 1 žlička ...

Kruh, pice

Klasični klubski sendvič
Sestavine za sendvič: 12 rezin belega toasta ali 6 rezin velikega hotelskega toasta, 8 solatnih listov, 1 velik ali dva mala paradižnika, 100 g pancete ali hamburške ali dimljene slanine, 200 g ...

Juhe

Peteršiljeva koreninska juha
Sestavine: 200 g korenine peteršilja, 2 večja krompirja, nekaj žlic oljčnega olja, 1 nasekljana čebula, 2 stroka česna, sol, bel poper, muškatni orešček, timijan, ¾ l vode ali jušne osnove, lističi ...

Ribje jedi

File lososa na žaru in regutov pire
800 g lososa (file), 500 g krompirja, 40 g masla, 0,1 l sladke smetane, sol, 3 glavice sukenskega reguta oz. goriškega radiča, malo zeliščnega masla, ribja osnova.
Hrana in pijača
link
"Srečna" pašteta z medenimi rozinami
26. februar 2015 ob 11:23 Za pašteto potrebujemo: pečeno piščančje ali drugo meso brez kosti (lahko tudi pečena drobovina), pečeno zelenjava, začimbe in dodatke: praženo čebulo, smetano, sirni namaz ali maskarpone, mehko ...
Več novic ...
Kazalo