Foto:
Foto:
Nekdanji župan New Yorka Rudolph Giuliani skupaj z nekdanjim predsednikom Georgeom Bushem in soprogo Barbaro navdušeno posluša govor demokrata Zella Millerja.
Republikansko konvencijo je obiskal tudi priljubljeni pevec skupine U2 Bono.
Nekaterim protestnikom se je uspelo pretihotapiti v dvorano, kjer poteka konvencija.

Za Cheneyja je Kerry slaboten in neodločen voditelj, ki ni sposoben opravljati nalog vrhovnega poveljnika.

Kerryjevo nenehno spreminjanje stališč kaže na njegovo nedoločenost, ki povzroča samo zmedo, je dejal Cheney, ki je tudi uradno sprejel kandidaturo za podpredsednika.

Za Busha je ameriški podpredsednik dejal, da je človek, ki govori nedvoumno in pove, kar misli, zato ga Amerika v teh časih potrebuje.


Priporočamo poslušanje oddaje I. programa Radia Slovenije Razlaga z razlogom o ameriških republikancih.

Demokrat napadel Kerryja
Med govorniki je bil tudi konservativni demokratski senator iz Georgie Zell Miller, ki je že pred časom napovedal, da bo za predsedniškega kandidata podprl Busha, na začetku leta pa je ustanovil tudi skupino Demokrati za Busha.

Miller je na konvenciji Kerryja označil za nevarnega voditelja, ki bo prepustil Franciji, da odloča o obrambi Amerike, senator iz Georgie pa si želi, da o tem odloča Bush. Kerry se po njegovem mnenju vedno moti in je bolj slaboten in omahljiv kot kateri koli drug ameriški politik.

Demokrati so že obsodili govore Cheneyja in Millerja in dejali, da je Cheney kar 17-krat uporabil besedo Kerry, medtem ko je besedo služba omenil samo dvakrat.


Vabimo vas, da svoje mnenje o volitvah v ZDA izrazite na forumu.

Protesti se nadaljujejo
V New Yorku so tudi tretji dan republikanske konvencije potekali protesti. Tako je okoli 5.000 ljudi sestavilo človeško verigo od prizorišča konvencije do Wall Streeta, s katero so želeli opozoriti na občutno povečanje števila nezaposlenih pod predsednikom Bushem.

Aktivisti prekinili konvencijo
Nekaterim aktivistom boja proti aidsu pa se je uspelo pretihotapiti v dvorano, kjer poteka konvencija. Aktivisti so prekinili govor vodje predsednikovega osebja Andrewa Carda, ki je nagovoril mlade republikance, med njimi tudi hčerki predsednika Georgea Busha.