Zadnjih 20 novic - Zabava

Zabava

Gragnano, dom najboljših testenin - za 10 evrov za kilogram
"Naše testenine so nekaj posebnega, nikoli se ne razkuhajo," svoje izdelke hvalijo domačini iz Gragnana, kraja, kjer naj bi izdelovali najboljše testenine vseh časov.

Zabava

Foto: Tri, štiri, zdaj! Naj se ulijejo solze in se dretje začne!
Jokajoči otroci rastejo hitreje, pravi japonski rek, zato so v Tokiu znova pripravili festival nakizumo oz. tekmovanje v jokanju dojenčkov.
4

Zabava

Marinirane jagnječje zarebrnice
Sestavine: 80 dag jagnječjih zarebrnic, sol, poper, sveža meta, origano, oljčno olje, pikantna paprika, sok ene limone, 1 žlica kečapa. Zarebrnice mariniramo čez noč in jih na vročem olju popečemo.

Zabava

Foto: Omar Naber, nasvidenje in srečno v Kijevu!
Omar Naber, ki bo čez dober teden Slovenijo zastopal na tekmovanju za pesem Evrovizije v Kijevu, je skupaj s slovensko delegacijo pomahal v slovo in odletel v ukrajinsko prestolnico.
23

Zabava

Bo Ljubljana sledila mestom, ki omejujejo vožnjo z dizelskimi avtomobili?
Nekatera evropska in tudi druga velika mesta po svetu so v svojih mestnih središčih precej omejila promet vozil z dizelskimi motorji, nekatera pa to še načrtujejo.
71

Zabava

Presenetljiva najdba: vazi sta namesto tisoč vredni dva milijona funtov
Neka Britanka, ki se je odločila, da se znebi vseh "lovilcev prahu" v svoji hiši, je šokirana izvedela, da sta neki (sicer še kar lepi) kitajski vazi namesto 1.000 funtov vredni okoli dva milijona.

Ture avanture

Andrea Tortora, kralj panettoneja in najboljši slaščičar Italije
Star je komaj 30 let, z urejeno pričesko in pristriženo bradico pa bi ga prej postavili na naslovnico modnih revij kot pa za štedilnik.
5

Zabava

Datljeve kroglice z medom in jagodna pena z rdečim poprom
Sestavine za datljeve kroglice z medom, povaljane v drobljene mandlje (brez moke, laktoze, glutena): 120 g izkoščičenih dateljnov, 2 čajni žlički medu, 100 g mletih mandljev z olupkom.

Zabava

Video: Kukavičevke, "domače" orhideje, ki jih le občudujemo
Umetno vzgojene orhideje so stalnica številnih slovenskih domov, prave orhideje ali kukavičevke pa rastejo na robovih gozdov, travnikih.
5

Novice

Foto in video: Sloviti zvoniki cerkve sv. Trojice le dočakali obnovo
V občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah so prenovili še zadnjega od treh zvonikov na tamkajšnji znameniti romarski cerkvi iz leta 1640.
9

Zabava

Steven in Alex Gerrard v četrto le dočakala sina
Nekdanji angleški nogometni zvezdnik Steven Gerrard je s svojimi oboževalci delil veselo novico: z ženo Alex sta četrtič postala starša, po treh dekletih se jima je rodil sin.
9

Zabava

Da Patrick Swayze ne bo pozabljen: na dražbi prodajajo njegove predmete
Na dražbi so prodali več osebnih predmetov pokojnega igralca Patricka Swayzeja, med drugim tudi usnjeno jakno, ki jo je nosil v filmu Umazani ples, športne copate iz filma Duh in njegov avtomobil.
1

Zabava

Nabodalca iz telečjih jeter in šparglji v ovoju pikantne slanine
Sestavine za nabodalca telečjih jeter: 40 dag telečjih jeter, 12 češnjevih paradižnikov, 1 paprika, 1 bučka, olje.

Zabava

Plačali tisočake za festival v raju, ostali brez glasbe, hrane in vode
V petek so na zasebni otok na območju Exuma (Bahami) prispeli prvi imetniki vstopnic festivala Fyre Fest in ostali brez besed.
9

Zabava

Foto: Sedem novih znamk za kanadske ljubitelje Zvezdnih stez
Tudi Kanadčanom bodo od zdaj pošto "dostavljali" slavni kapitani vesoljske ladje. Kanadska pošta je namreč izdala serijo znamk, posvečeno kultni seriji Zvezdne steze.

Kultura

Po 20 letih bodo skušali oživiti tudi serijo Roseanne
Po 20 letih se bodo morda na male zaslone vrnili še eni stari znanci iz 90. let - potekajo namreč intenzivni pogovori o oživitvi serije Roseanne.
11

Zabava

To je naslednik škode yeti
Škoda bo 18. maja svetu pokazala naslednika modela yeti. Za popolno razkritje bomo morali počakati še nekaj tednov, že zdaj pa poznamo kar nekaj lastnosti novinca, ki bo nosil ime karoq.
7

Zabava

Okroglih 50 let nizozemskega kralja: čustven intervju, parada in večerja za 150 "sotrpinov"
Na Nizozemskem je te dni veselo, saj je kralj Viljem Aleksander v četrtek praznoval abrahama, ob jubileju pa so mu rojaki tradicionalno pripravili veliko slavje.
18

Zabava

Tadžikistanski predsednik ima dolg naziv - in nihče naj si ga ne drzne krajšati!
Pred dnevi je v Tadžikistanu začel veljati nenavaden odlok - tamkajšnjega predsednika lahko v medijih naslavljajo zgolj z njegovim polnim nazivom: Oče miru in narodne enotnosti, vodja naroda, ...
37

Novice

Foto: Trije lemurji gredo v svet
Dva črno-bela lemurja in en rjavi iz živalskega vrta v Kölnu so se na veliko veselje (in razneženost) obiskovalcev prvič odpravili raziskovat svoje okolje.
Kazalo