Zanimivosti
slice
Najstarejše jamske poslikave ustvarili neandertalci
Simboli nakazujejo sposobnost simbolnega razmišljanja, 23. februar 2018 ob 19:46 Znanstveniki so z novo tehnologijo natančneje določili starost najstarejših jamskih poslikav in ugotovili, da so nastale 20.000 let pred tem, ko so v Evropo prišli predniki sodobnega človeka.
19
Malezijski premier v slogu Marije Antoanete: "Raje kot poceni riž jem kvinojo"
5
23. februar 2018 ob 18:35 Malezijski premier je javnost razburil z izjavo, ki po mnenju mnogih jasno kaže, da politik ni niti najmanj v stiku z navadnimi ljudmi, ki živijo v revščini in jih pestijo vse višje cene.
Vizija Savdske Arabije - več zabave, več denarja
13
23. februar 2018 ob 16:59 Savdska Arabija bo v letu 2018 priredila 5000 koncertov, festivalov in drugih zabavnih dogodkov, kar je enkrat več kot lani. Tako skušajo Savdijci privabiti turiste in razvejiti svoje gospodarstvo.
Peter Prevc bo postal očka
66
23. februar 2018 ob 12:15 Štorklja bo letos obdarila še enega slovenskega športnika. Skakalni šampion Peter Prevc in njegova izbranka Mina Lavtižar namreč pričakujeta prvega otroka.
Prav poseben program za upokojence: ples ob drogu
3
23. februar 2018 ob 13:29 Domovi za ostarele se z ustvarjalnimi delavnicami, filmskimi večeri in drugimi dejavnostmi trudijo, da bi svoje uporabnike čim bolj zaposlili.
"Ukrepati je treba, preden bodo ljudje začeli nositi hlače spuščene pod kolena" Južna Karolina od prebivalcev zahteva, da svoje hlače potegnejo navzgor. Zelo priljubljene modne smernice - ohlapne hlače - namreč razkrivajo preveč.
18
Katarci bodo poskrbeli, da bo prvenstvo potekalo v zeleni oazi V Katarju, ki bo leta 2022 gostil svetovno prvenstvo v nogometu, organizatorji dogodka že nekaj časa delajo s polno paro. Poskrbeli bodo tudi za to, da bo okrog stadionov zrasla prava zelena oaza.
19
Lastniki lokalnih korejskih restavracij razočarani nad olimpijskim obiskom Olimpijske igre za lokalne podjetnike pomenijo priložnost za izdaten zaslužek.
25
Justin Trudeau: "Preveč barvit za Indijo" Justin Trudeau se ob posebnih priložnostih, kot je na primer hindujski praznik luči, s svojo družino rad obleče v tradicionalno indijsko oblačilo.
8
Danski znanstveniki pripravili čips iz telesa meduze Danski znanstveniki so potrdili, da bomo lahko priljubljeni prigrizek - hrustljavi čips - kmalu pripravljali tudi iz meduz.
11
Turista namerno vozil predolgo - grozi mu do 10 let zapora Turško tožilstvo je za taksista, ki je po Carigradu po nepotrebnem vozil dva turista, ki sta zaradi tega zamudila polet, zahtevalo do deset let zapora.
10
Eddie the Eagle smučanja: na olimpijskih igrah brez enega samega trika Smučarka prostega sloga Elizabeth Swaney je z nastopom na olimpijskih igrah vzbudila veliko pozornosti, saj je Američanka, ki tekmuje za Madžarko, tekmo v snežnem žlebu odpeljala, ne da bi izvedla ...
40
V Planici garažo spremenili v smučišče. Ameriški športniki: "Genialno!" Ameriška ekipa v nordijski kombinaciji se na olimpijske igre v Pjongčang ni odpravila po običajni poti.
62
Mariborska trta raste v obeh Korejah: "Prispevali smo k umiritvi razmer!" V Seulu in Pjongjangu sta se uspešno prijeli lani zasajeni potomki najstarejše vinske trte na svetu, ki ima svoj dom sicer v Mariboru.
10
Po 65 letih slovo ikonične Kraševe prodajalne na Čopovi Polnih 65 let je prostore Čopove ulice 3 zasedala Kraševa prodajalna. S koncem meseca bo te zgodbe konec, Kraš se namreč seli na Slovensko, mnogi pa so razočarani nad izgubo ikonične prodajalnice.
65

Izbor
Anketa: 11. februar 2018 ob 14:05

Na kateri napravi preživite največ časa?

Na računalniku.
Na tablici.
Na mobilniku.
Na napravi za fitnes.
Kaj drugega.
Arhiv
Videonovice
Kazalo