Po 70 letih sta Britanca še vedno srečno zaljubljena. Foto: BoBo
Po 70 letih sta Britanca še vedno srečno zaljubljena. Foto: BoBo

Par se je spoznal novembra 1940, ko je Doris zamudila avtobus za domov. "Harry je sedel v kavarni, pil mlečni šejk in rekel 'zdravo'," se spominja. "Vprašal me je, kako mi je ime, in začela sva se pogovarjati in res sva se ujela," je še povedala.

"Ponudil se je, da me pospremi do avtobusnega postajališča, toda ko sva prišla ven, se je začel bombni napad in povsod okoli naju so padale bombe, zato sva zbežala v bližnje zaklonišče," je razložila Doris in dodala: "Sedela sva tam več ur, medtem ko so na Bristol padale bombe in on je celo zaspal na moji rami."

A le tri mesece pozneje je bila njuna mlada ljubezen prvič postavljena na preizkušnjo - Harry je namreč moral na fronto (služil je v britanski kraljevi mornarici). Ko sta se na železniški postaji poslavljala - to je bilo ravno na valentinovo -, ji je podaril ljubko voščilnico. Doris jo je shranila in jo od tedaj vsako leto ob tem prazniku zaljubljencev postavi na kamin: "Zame je danes prav tako posebna, kot je bila pred 70 leti. Harry mi od takrat ni kupil nobene več, ker imam to vsako leto," je dejala danes 87-letna gospa.

Par se je poročil leta 1942 in ima dve hčerki, dve vnukinji in štiri pravnuke.