Iran je trenutno na 40. mestu Fifine lestvice, zadnji krog domačega prvenstva pa je zaznamoval škandal. Foto: EPA
Iran je trenutno na 40. mestu Fifine lestvice, zadnji krog domačega prvenstva pa je zaznamoval škandal. Foto: EPA

Razlog je bil - za 21. stoletje kar neverjeten - šum v komunikaciji, poročajo nogometni portali.

Do zmešnjave je prišlo v zadnjem krogu državnega prvenstva, kjer je Tractor (Teraktor-Sazi) iz Tabriza z Naft Teheranom igral neodločeno 3:3, zato edini tekmec za naslov Sepahan iz Ishafana, ki je igral hkrati, ni smel zmagati.

In nato je prišla informacija, da je Sepahan res osvojil le točko, saj je igral 2:2. Na stadionu je nastala norišnica, navijači so bili zaradi osvojenega prvega naslova v zgodovini kluba v deliriju.

Ostali brez signala
A veselje ni dolgo trajalo, tisto, kar je sledilo, pa je bilo zelo boleče. Prišel je namreč popravek, da je Sepahan pravzaprav zmagal z 2:0, kar je pomenilo, da je postal prvak, Tractor pa je končal le na drugem mestu.

Navijače, ki sprva niso mogli verjeti svojim ušesom, je zajel val besa, začeli so lomiti stole, izbruhnili so pretepi. Napadli so sodnike, nogometaše so morali po tekmi zaradi varnosti zakleniti v garderobe, nekaj navijačev je moralo poiskati zdravniško pomoč, poroča agencija AFP.

"Spremljali smo drugo tekmo do 87. minute, nato pa izgubili signal. Niso delovali ne televizija, ne radio, telefoni ... Nikakor nismo mogli izvedeti rezultata, nato pa je nekdo rekel, da je izvedel, da je, čeprav je Sepahan prej vodil z 2:0, na koncu prišlo do izenačenja," so vodili v klubu pojasnjevali, kako je prišlo do tega, da je Tractor mislil, da osvojil naslov prvaka.