Predlaga, da bi bili na bankovcih upodobljeni komiki. Foto: Reuters
Predlaga, da bi bili na bankovcih upodobljeni komiki. Foto: Reuters

V programu denimo za podobo na 50-dolarskem bankovcu predlaga komika Groucha Marxa. Želel pa bi tudi, da v goro Rushmore v Južni Dakoti poleg podob štirih predsednikov ZDA vklešejo tudi podobo Lemmyja iz skupine Motörhead, Veliki Britaniji pa priporoča, naj bo na njihovih bankovcih za 20 funtov upodobljen komik in igralec Peter Sellers.

Svoje kandidate predstavilo še približno 20 strank
V ZDA predsedniško kandidaturo lahko razglasi vsak, vendar to ne pomeni nič brez velike finančne podpore, organizacije in nekaterih tehničnih podrobnosti, kot je denimo zadostno število podpisov volivcev za uvrstitev na glasovnice v posameznih zveznih državah.

Dejanske možnosti za osvojitev naslova predsednika ZDA imata zaradi tega le kandidata republikancev in demokratov.

S svojimi kandidati pa se je na volitve prijavilo še približno 20 strank po ZDA, med drugimi tudi stranka za socializem in svobodo, stranka za mir in svobodo, stranka za svobodo in enotnost, reformna stranka, socialistična delavska stranka, stranka za prehrano in druge.

Sicer pa Cooper ni edini glasbenik, ki bi se rad podal v politične vode. Za naslednje volitve je svojo kandidaturo namreč že napovedal tudi Kanye West.