36 ničel ima znesek, ki ga jezni Newyorčan zahteva od toženih strank. Foto: EPA
36 ničel ima znesek, ki ga jezni Newyorčan zahteva od toženih strank. Foto: EPA

Antona Purisimo je razjezilo vse mogoče - mesto New York, mestni javni prevoz, pekarna, dve bolnišnici, trgovska veriga Kmart in "lastnica psa latinskoameriškega rodu", zato je na sodišče na Manhattnu vložil tožbo, v kateri je okrcal vse, česar se je lahko spomnil.

Na 22 straneh ročno napisanih pritožb zahteva odškodnino zaradi kršenja človekovih pravic, povzročitve telesne poškodbe, diskriminacije na narodnostni osnovi, maščevanja, nadlegovanja, goljufije, namenske povzročitve čustvenega pretresa, zarote pri prevari, poskusa umora in še česa.

Dvojka in 36 ničel
Med drugim je zapisal, da se mu je vnela rana na sredincu, ki jo je povzročil ugriz "steklega psa" na mestnem avtobusu, nato pa ga je "kitajski par" brez njegovega dovoljenja slikal v bolnišnici, kjer so ga oskrbeli. To pa naj bi bili tudi edini dve stvari, ki sta v tožbi vsaj približno smiselni, poročajo ameriški mediji.

Purisimo, ki bo na sodišču zastopal samega sebe, vztraja, da bolečina in škoda, ki ju je utrpel, ne moreta biti izmerjeni v denarju in sta zato"neprecenljivi".

Toda vseeno je seštel vse krivice, ki so se mu po njegovem mnenju zgodile, in sklenil, da so mu vse tožene stranke skupaj dolžne dva sekstilijona ameriških dolarjev. To se zapiše z dvojko in 36 ničlami, videti pa je takole - 2.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000!