Družine ubitih policistov na tiskovni konferenci. Foto: AP
Družine ubitih policistov na tiskovni konferenci. Foto: AP

500.00 ameriških dolarjev so dali v fond, ustanovljen za izobraževanje Ramosovih dveh sinov. Ramosova vdova je donacijo označila za blagoslov. 40-letni Rafael Ramos je bil policist tri leta.

Drugo polovico denarja je prejel Liujev oče, ki se je zahvalil poslovnežu: "Zelo sem žalosten, ker sem izgubil svojega edinega sina," je povedal oče in dodal: "Zahvaljujem se vsem za podporo in plemenitost." 32-letni Wenjian Liu je prišel v ZDA iz Kitajske s starši, ko je bil star 12 let. Policist je bil sedem let, le dva meseca pred smrtjo pa se je poročil.

"V vsaki tragediji se najdejo posamezniki, ki naredijo korak naprej, ki želijo pomagati," je povedal predsednik policijskega združenja Michael Palladino na tiskovni konferenci, na kateri so družinskim članom ubitih policistov podarili denar.

Odvetnik neznanega darovalca, ki je poskrbel za prenos denarja, je povedal, da se je anonimneža tako kot številnih drugih dotaknila zgodba newyorških policistov ki ju je 20. decembra ubil Ismaayl Brinsley. Napadalec naj bi ju ustrelil iz maščevanja, potem ko je ZDA pretresel niz incidentov, v katerih je pod roko policistov umrlo več neoboroženih temnopoltih Američanov.