Argentinca zdaj ponosno razkazuje sinov rojstni list. Foto: Reuters
Argentinca zdaj ponosno razkazuje sinov rojstni list. Foto: Reuters

Mladi očka Daniel Varela iz mesta General Roca v provinci Rio Negro v argentinskem delu Patagonije je bil presrečen, ko se mu je pred dobrima dvema tednoma, pet let po prvorojenki, rodil sin, saj si je želel že prvega otroka poimenovati po nogometnem zvezdniku, pa tega ni mogel storiti, ker se jima je takrat rodilo dekle.

Na matičnem uradu neomajni
A ko sta z ženo prišla na matični urad, da bi otroka prijavila, sta ugotovila, da ne bo šlo vse gladko, saj argentinski zakon iz leta 1969 prepoveduje poimenovanje otroka z besedo, ki velja za priimek. "Povedala sva jim, da je to najin otrok in da ga bova poimenovala tako, kakor želiva," je za Reuters povedal Varela in dodal, da so bili na uradu neomajni: "Rekli so, da to ni njihova težava in da moram najprej napisati prošnjo s pojasnilom, zakaj mu želim dati ravno to ime, in plačati takso."

15 dni pozneje je bila njuna prošnja na srečo odobrena, tako da lahko zdaj ponosno razkazujeta sinov rojstni list, na katerem piše Messi Daniel Varela.

Kot omenjeno, ima par tudi petletno hčerko, ki bi bila tudi Messi (če bi se rodila kot fant). "Ampak zdaj je končno, hvala Bogu, prišel Messi. Pred 15 dnevi je prišel Messi," presrečni očka v pogovoru za Reuters ni mogel skriti navdušenja.