Igralec je za vozovnico v vesolje odštel 200 tisoč dolarjev. Foto: EPA
Igralec je za vozovnico v vesolje odštel 200 tisoč dolarjev. Foto: EPA

"Vznemirjen je kot mi in v pričakovanju, da bo med prvimi, ki bodo z nami prestopili mejo in izkusili čarobnost vesolja," je britanski milijarder napisal na svojem blogu ter potrdil, da bo Kutcher poletel v vesolje, medtem pa igralčev tiskovni predstavnik napovedi še ni komentiral.

Kutcher je tako eden od več deset bogatašev, hollywoodskih zvezd, mednarodnih poslovnežev, znanstvenikov in drugih, ki so se odločili za potovanje v vesolje z Bransonovim podjetjem Virgin Galactic.

Po besedah Bransona je njihov cilj, da bi bila tovrstna potovanja v prihodnosti dostopna vsem, ne le tistim, ki si lahko privoščijo avanturo, ki zdaj stane 200.000 dolarjev. Virgin Galactic namerava v obdobju desetih let v vesolje popeljati 50 tisoč ljudi.

Virgin Galactic je trenutno v zadnji fazi izvajanja testnih poletov, komercialne polete naj bi začeli izvajati prihodnje leto: "Uvajamo stroge varnostne standarde, da bi bili gotovi, da bo vse v redu, ko bodo naše stranke poletele v vesolje," je dejal Branson ter dodal, da bodo na prvem komercialnem letu v vesolje tudi on in njegovi otroci.