Na Dunaju se je srečal tudi s Conchito Wurst. Foto: Reuters
Na Dunaju se je srečal tudi s Conchito Wurst. Foto: Reuters
Ban Ki Munu se je zareklo. Foto: Reuters

"Še posebej se zahvaljujem (avstrijskemu) predsedniku (Heinzu) Fischerju in vladi Avstralije," se je ob konferenci ZN-a o razvoju ozemeljsko zaprtih držav na Dunaju pred novinarji zareklo Banu.

Kasneje se je na novinarski konferenci popravil in opravičil za napako: "V Avstriji ni kengurujev. Včasih se to pač zgodi, upam, da razumete."

Ban se sreča s Conchito
Kasneje je pred Banom, več sto uslužbenci ZN-a in visokimi predstavniki držav nastopila bradata avstrijska pevka Conchita Wurst, ki je odpela Cherino uspešnico Believe in lastno pesem Rise Like a Phoenix, s katero je zmagala na letošnji Evroviziji.

25-letni transvestit Tom Neuwirth z umetniškim imenom Conchita Wurst je evrovizijsko slavo izkoristil za promocijo strpnosti v svetu in je med drugim že nastopil tudi pred Evropskim parlamentom ter na številnih dogodkih LGBT po vsej Evropi. Kot je poudaril danes, sanja o prihodnosti, "kjer nam ne bo treba govoriti o spolni usmerjenosti, barvi kože, verskih prepričanjih".

Ban je pohvalil Conchitina prizadevanja in močno sporočilo, za katero si prizadeva, ter obljubil, da bo tudi sam nadaljeval boj proti transfobiji in homofobiji ter za enakopravnost, poroča francoska tiskovna agencija AFP.