BB-8 je osvojil srca ljubiteljev sage, še preden se je prvič pojavil na velikem platnu. Foto: Reuters
BB-8 je osvojil srca ljubiteljev sage, še preden se je prvič pojavil na velikem platnu. Foto: Reuters
Po ZDA in svetu je mala replika droida velika prodajna uspešnica. Foto: Reuters

Vsem najljubši droid v obliki žoge je v zadnjem napovedniku za japonski trg tudi prvič spregovoril in sprožil veliko ugibanj, ali bo to prvi droid ženskega spola. V galaksiji Vojne zvezd droidom dodelijo spol, ko jih sestavijo in aktivirajo. Zadnje govorice, ki jih je sprožil zapis na portalu The Mail, da je BB-8 ženska, je tudi namig, da bo droid odigral pomembno vlogo v sami zgodbi. BB-8 naj bi bil tako močno povezan z dvema domnevno osrednjima likoma nadaljevanja Rey in Poejem Dameronom.

Čeprav bo na vprašanje o njegovi vlogi treba še malce počakati, je znano, da je nad njim navdušen režiser filma J. J. Abrams. "Poimenoval sem ga BB-8, kar je skoraj onomatopija," je dejal režiser za EW.com. "Spominjal me je na črko 8 in kot 2 črki B," je sklenil. V uradni bazi podatkov StarWars.com ne omenjajo spola BB-8, zapišejo le, da je "zvest droid pilota upornika Poeja Damerona."

Droid, ki spominja na snežaka, je še naprej največja prodajna uspešnica franšize. Na prodajne police je prišel že kmalu po izdaji prvega napovednika. Zanj je treba odšteti 169 evrov. Lastnik ga lahko potem s pomočjo glasovnih ukazov ali navodil prek pametnih telefonov oz. tablic premika po hiši. S preprostim ukazom lahko uporabnik sproži "avtopilota" in replika droida se prosto premika po prostoru. Še več: izdelovalci robota Sphero so opremili BB-8 s premikajočo glavo, tako da lahko pokaže, kdaj je jezen in kdaj samo radoveden.