Kremelj je objavil
Kremelj je objavil "fotodokaz", da je Vladimir Putin ujel velikansko ščuko. Lukašenko svojega ulova (še) ni pokazal. Foto: Reuters

Če gre Lukašenku verjeti na besedo, je prvi mož Belorusije krepko premagal svojega kolega.

Na zasedanju vlade v Minsku se je pohvalil, da je v reki Pripjat ujel še večjo ribo. "Osebno sem ujel 57-kilogramskega soma," je zatrdil. Dodal je, da je ujel še dve manjši ribi, ni pa pojasnil, kdaj mu je uspel ta rekordni ulov.

"Moral je biti tako velik kot jaz," se je na besede Lukašenka, ki je tako kot Putin znan po razkazovanju svojih sposobnosti in športnih veščin, osuplo odzval namestnik premierja Mihail Rusi. "Ampak ne iste teže," mu je smeje odvrnil predsednik.

Lukašenkovo hvalisanje naj bi bilo po pisanju francoske tiskovne agencije AFP namenjeno tudi dokazovanju, kako čista in zdrava je reka Pripjat, ki je bila sicer močno onesnažena ob jedrski nesreči v Černobilu letu 1986.

Putinov novi "podvig" dviguje prah
Tudi Putinov domnevni ulov je sprožil v Rusiji številne živahne polemike.

Ribiči so se spraševali, ali bi tako težka ščuka sploh lahko plavala, na družbenih omrežjih so celo objavljali prizore svojih ulovov velikanskih ščuk skupaj z njihovimi merami kot dokaz, da Putinov ulov še zdaleč ni tako bogat, kot trdi Kremelj. Spet drugi so trdili, da ruski predsednik sploh ni ujel nobene ribe, pač pa so mu v roke preprosto potisnili ribo, ki jo je iz vode uspelo potegniti nekomu drugemu.