S figuricami za jaslice se lahko turisti in domačini v Truru
S figuricami za jaslice se lahko turisti in domačini v Truru "opremijo" že zdaj. Foto: BoBo

V trgovinici v Truru, ki deluje pod okriljem tamkajšnje katedrale, vodi pa jo njen predstojnik, častiti Roger Bush, je tako že julija mogoče kupiti božično okrasje, figurice jaslic in adventne koledarje.

Bush priznava, da je morda na prvi pogled čudno, da so prenovljeno trgovino odprli ravno zdaj, ko je velik del Anglije zajel hud vročinski val, obenem pa poudarja, da je povpraševanje po omenjenih izdelkih kljub letnemu času precejšnje. "Že leta v okviru katedrale deluje zelo uspešna božična trgovina in ugotavljamo, da tudi poleti, ko nas obišče več turistov, prodamo precej izdelkov z božično tematiko. Ljudje pač hočejo kupovati kakovostne izdelke," pojasnjuje in dodaja, da so se zato tudi odločili, da trgovinico prenovijo ravno zdaj.

"Vem, da je videti malce nenavadno, da prodajamo božične stvari ravno zdaj, ko so temperature najvišje v zadnjih nekaj letih, ampak verjamemo, da jih ljudje želijo kupovati," je dejal za BBC.

Na očitke, da vodstvo katedrale izkorišča sporočilo božiča za komercialne namene, pa odgovarja: "Ne vidim razloga, zakaj ne bi smeli biti malo komercialni, moramo pa biti previdni, da ljudem ne pošljemo napačnega sporočila." Ob tem pravi še: "Če ljudje to res hočejo kupovati in jim mi lahko ustrežemo, se mi zdi to povsem v redu."

Trgovinica bo odprta do božiča.