Bruce Springsteen se je podal v režiserske vode. Foto: EPA
Bruce Springsteen se je podal v režiserske vode. Foto: EPA

Legendarni glasbenik v režiserskem prvencu, za katerega je navdih črpal v istoimenski pesmi, nastopi kot osamljen moški, ki v nevarnem svetu rešuje otroke, piše britanski The Guardian. Režiserski prvenec je objavil kar na svoji spletni strani, tako da si kratki film lahko tam v celoti tudi ogledate.

Glasbenik je film posnel s Thomom Zimnyjem, s katerim je sodeloval že pri dokumentarcih Born to Run in Darkness on the Edge of Town. "Večino leta sva s Thomom Zimnyjem razmišljala o snemanju kratkega filma za Hunter of Invisible Game," je na svoji strani zapisal Springsteen in dodal, da verjameta, da je nastal eden njunih boljših filmov.

Springsteen je s filmom zaznamoval zaključek dvoletne turneje, na kateri je nastopil skoraj 170-krat. "Pomagali ste nam ustvariti nov in revitaliziran E Street Band. Na počitek gremo veseli, z novim smislom in željo, da vam tudi v prihodnje damo le najboljše. Imamo še nekaj presenečenj," je zapisal.

Hunter of Invisible Game je sicer po mnenju številnih kritikov najboljša pesem na Springsteenovem 18. studijskem albumu High Hopes, ki je izšel januarja.