Rojeni na 12. 12. 2012 v porodnišnici v Bangaloreju. Foto: EPA
Rojeni na 12. 12. 2012 v porodnišnici v Bangaloreju. Foto: EPA
Nevesta
Nevesta čaka na vrsto na matičnem uradu v Singapurju, kjer se je danes poročilo 500 parov. Foto: EPA
Rojeni na 12. 12. 2012
Ponosni očetje s svojimi potomci, rojenimi danes. Foto: EPA

12. 12. '12 - zadnji dan s ponavljajočimi se števkami tega tisočletju je, jasno, pritegnil pozornost numerologov, pa tudi tistih, ki v pomen številk načeloma ne verjamejo, jih je pa pritegnila magičnost številke 12. To je po prepričanju mnogih številka, ki združuje srečo in uspeh, poleg tega pa simbolizira ljubezen.

Rojevanje ob vnaprej določeni uri
Po vsem svetu so tako pripravili množične poroke, na katerih si bodo pari usodni "da" izrekli natančno ob 12.12 in 12 sekund. Še dlje pa gredo nekateri kitajski pari - po poročanju časnika South China Morning Post so namreč številni (zasebni) porodničarji že mesece vnaprej rezervirani, saj si mnogi pari želijo, da bi se njihov otrok rodil ravno na današnji dan. Po možnosti 12 minut po 12. uri. Da bi to dosegli, so pripravljeni celo na carske reze - tudi če otrok/otroci še ne bi bili pripravljeni zapustiti varnega materinega telesa.

V Bangaloreju (Indija) se je danes rodilo že več otrok, fotografije ponosnih očetov s svojimi novorojenci pa so, jasno, že obšle svet.

Kljub vsemu pa takšne "norije" v povezavi z rojstvi, kot je bila 10. 10. 2010 (po nekaterih verovanjih datum, ki simbolizira popolnost) ali 11. 11. 2011 (datum, ki pooseblja večno ljubezen), po svetu ne pričakujejo.

Ker je za rojstvo treba vseeno malo več načrtovanja kot za poroko, je jasno, da bo zadnjih na današnji dan precej več. Samo v ZDA, piše USA Today, pričakujejo, da bo število danes poročenih parov preseglo 65.000, kolikor si jih je večno zvestobo obljubilo 7. julija 2007. Za sklenitev zakonske oz. partnerske zveze se je na ta dan odločilo tudi ogromno homoseksualnih parov, ki lahko to v ameriški zvezni državi Washington to storijo od nedelje.

Samo v Singapurju se je sicer danes že poročilo več kot 500 parov, poroča fotografska agencija EPA.

Deček, ki ob 12.12 praznuje 12 let, prava senzacija
Poseben jubilej pa danes praznuje Kiam Moriya iz Birminghama v zvezni državi Alabama. Ob 12.12 je (oz. bo) dopolnil natančno 12 let. Rodil se je namreč 12. 12. 2000. Zanimivo je predvsem to, piše Huffungton Post, da se je rodil kar nekaj tednov prezgodaj - starši so ga namreč pričakovali šele konec januarja oz. v začetku februarja.

Starši ponavljajočih se številk v njegovem rojstnem datumu (in uri) najprej sploh niso opazili - šele dva tedna po rojstvu, ko sta z materjo izpolnjevala vso potrebno dokumentacijo, ju je uradnica opozorila na "poplavo" dvanajstic, je za Today.com pojasnil njegov oče Kazuo. Ker se je deček rodil osem tednov prezgodaj in prvih 10 dni življenja preživel v inkubatorju, samemu datumu rojstva namreč niso posvečali prav dosti pozornosti, še pravi.

Kiam je sicer nad pozornostjo, ki ga je doletela zaradi datuma in ure njegovega rojstva, navdušen. Njegov oče pravi, da prav vsi v njegovi šoli vedo, kdaj ima rojstni dan, kar mu(kar malo preveč) godi. "Vse skupaj je šlo že malo predaleč," pravi njegov oče.