Ženske niso znale ravnati z orožjem, roko jim je ponudil pastor. (Fotografija je simbolična). Foto: Reuters
Ženske niso znale ravnati z orožjem, roko jim je ponudil pastor. (Fotografija je simbolična). Foto: Reuters

Pastor Phillip Guin je za časopis Clanton Advertiser pojasnil, da ponujajo rekreacijo v toplem in ljubečem krščanskem okolju.

Dodal je, da obstaja veliko ljudi, ki uživa v streljanju, in da ne gre za radikalno obliko militantnega krščanstva: "Morda deluje malo neobičajno, ampak ne vidimo razloga, zakaj se streljanje razlikuje od kakšnega drugega športa ali kampiranja, ki ga ponujajo druge cerkve."

Povedal je, da so v cerkev prihajale ženske, ki so kupile orožje, vendar pa z njim niso znale ravnati in ponudil se je, da jim vse pojasni za cerkvijo, kjer so imeli ustrezno zemljišče z visokimi zidovi. Zadevo so potem spremenili v strelski klub, kjer je med najbolj navdušenimi uporabniki kar pastor sam.

Pastor meni, da je strelišče primeren način za povečanje števila članov njegove cerkve in v državi, kot je Alabama, kjer nošenje orožja v cerkvi ni prepovedano, je to po njegovem prepričanju nekaj povsem sprejemljivega.

"Želimo, da ljudje uživajo v naši skupnosti, da se počutijo varno in da se zabavajo. Mi smo nenasilni ljudje, ki uživamo v rekreativnem streljanju," je še povedal.