Državni tožilec se je zaradi pritiska javnosti odločil, da kazenski pregon opusti. Foto: MMC RTV SLO
Državni tožilec se je zaradi pritiska javnosti odločil, da kazenski pregon opusti. Foto: MMC RTV SLO

Za denar so namreč kartale remi, kar pa je na Cipru prepovedano. Grozilo jim je celo do pol leta zapora, a se je generalni tožilec zdaj odločil, da opusti pregon. Skupaj je bilo prestopnic kar 44, a sta dve že umrli. Najmlajša "hazarderka" je štela 62 let, najstarejša pa kar 98.

Policija jih je sicer "polovila" že novembra 2009 v neki zasebni hiši v Limassolu na jugu otoka, kjer so kartale. Kot dokaz, da so kartale za denar in prirejale "nezakonite igre na srečo", so jim policisti zasegli tudi okoli 100 evrov v denarju.

Zdaj pa so se v medijih pojavila poročila, da jih čaka kazenski pregon na sodišču zaradi zakonodaje, ki prepoveduje kartanje za denar. Javnost je bila ogorčena, tudi zaradi tega pritiska pa se je generalni državni tožilec Petros Clerides zdaj odločil, da kazenski pregon opusti. Kot je dejal, je za primer izvedel šele iz medijev. "Zagotovo ne bi dopustil nadaljevanja tega procesa, če bi vedel zanj," je še dejal.

A stare mame se ne dajo in še kar nadaljujejo nevarno početje. "Še vedno igram karte. Počutim se živa in moje prijateljice tudi," je za tamkajšnji časnik dejala najstarejša, 98-letna nekdanja učiteljica Eftihija Jiasemidu. "Igramo za zabavo, ne pa zato, da bi oropale otroke denarja, kar delajo veliki hazarderji," je še dodala.