Clarkson se seli na Amazon. Foto: AP
Clarkson se seli na Amazon. Foto: AP
Jeff Bezos, Amazon
Ameriški Amazon je največji spletni trgovec na svetu. Ponudbo je v sklopu svojega naročniškega paketa Amazon Prime v preteklih letih med drugim razširil s spletno televizijo oziroma videovsebinami na zahtevo, podobno Netflixu. Foto: epa

Potem ko je Clarkson na BBC-ju dobil odpoved, so ponudbe padale z vseh strani, po premisleku pa se je Clarkson odločil za televizijo spletnega velikana Amazona. Clarksonu bosta v oddaji, ki še nima imena, družbo delala sovoditelja iz Top Geara, James May in Richard Hammond. Oddajo bodo začeli snemati "v kratkem", na zaslone pa naj bi prišla prihodnje leto. Za zdaj so dogovorjene tri sezone, so sporočili iz Amazona.

Clarkson je novico komentiral z besedami, da se počuti, "kot bi zlezel iz dvokrilca v vesoljsko ladjo". May je temu dodal še pripombo, da je ironično, da so prav oni trije postali "del nove dobe pametne televizije".

Top Gear najbolj gledan
Top Gear si je vsak teden ogledalo kakih 350 milijonov ljudi po vsem svetu. Oddaja televizije BBC, ki jo je leta ustvarjal omenjeni voditeljski trojček, je bila najbolj gledana t. i. infotainment oddaja.

Velik del zaslug za priljubljenost Top Gear je imel Clarkson, znan po tem, da je brez dlake na jeziku. Mnogi so ga hvalili kot zabavnega, iskrenega in ljudskega človeka, medtem ko so mu drugi očitali, da je neolikan, žaljiv in nestrpen. Postajal je vse bolj sporna figura, obenem pa se je zapletel v več sporov s producenti in vodstvom BBC-ja. To ga je na koncu tudi stalo voditeljstva, saj so ga konec marca odpustili zaradi fizičnega napada na producenta.

BBC je nato junija sporočil, da sta se za odhod odločila tudi sovoditelja May in Hammond, Top Gear pa bo po novem vodil znan obraz in dolgoletni voditelj BBC-ja Chris Evans.