Šal o kengurujih v Sloveniji ni manjkalo. Foto: Youtube
Šal o kengurujih v Sloveniji ni manjkalo. Foto: Youtube

V njem je ameriška televizija Avstrijo zamešala za Avstralijo in poročala, da Avstralija postavlja ograjo na meji s Slovenijo.

Lapsus je naglo postal šala dneva na družbenih medijih, kjer so uporabniki kar tekmovali v duhovitih dovtipih na račun CNN-a.

"Tole se zdi malce paranoično za otoško državo, več tisoč milj oddaljeno od Slovenije," je ob CNN-ovi pasici na Twitterju zapisal ameriški liberalni avtor Matthew Yglesias, ki piše o gospodarstvu in politiki.

Poglejmo še nekaj ostalih:

Julija Sardelic: "O, ježešna, zdaj #Avstralija gradi #ograjo na meji s #Slovenijo? Veliko se je spremenilo, odkar sem živela v Sloveniji."

lucash: "Slovenija ima Alpe tako kot Avstralija, a Avstralija meji samo na Moldavijo. #ironija"

Andras Laszlo: "Znamenje avstralske solidarnosti s Slovenijo pri #begunski krizi v EU :)"

Slovene Dream: "Gledalcem #CNN-a: Avstralija je ograjo med sabo in Slovenijo zgradila samo, da bi preprečila našim medvedom, da bi požrli njihove krokodile."

Lord Andres Indoril: "Izredna novica: Avstralija je udarila po mizi in prekinila za Slovenijo ključno dobavo kengurujev."

Angus McGrumpy: "Bo tudi Avstralija prisilila Slovenijo, da sama plača za ograjo?"

Rok Trkaj Terkaj: "Tehnične ovire tudi medkontinentalne:)) #slovenia #australia"

Ryan Jones: "Del politike nove avstralske vlade, da ustavijo teleportacijo ljudi čez mejo v prostoru in času med Avstralijo in Slovenijo"

Bryan MacDonald: "Zelo prijazno od Avstralije, da pomaga svoji tesni zaveznici Sloveniji. Če je na CNN-u, je že res."